SOCIAL MEDIA

nostalgia

12. januára 2020
"Nostalgia. Even the word sounds nice." 
- Anthony Joshua

Keď som pozerala interview s Anthonym (kto by nevedel, tak je to heavyweight boxing champion) a povedal tam túto vetu, netušila som, že si na to spomeniem, pretože nostalgiu budem tak veľmi cítiť. Nostalgiu v našom živote často cítime, keď rozmýšľame nad situáciami alebo vecami, ktoré sa stali a už nie sú. Často sa tieto momenty v našom živote nedajú zopakovať a vo svojom vnútri cítime nepríjemnú prázdnotu, ktorá nás akoby zožiera. Keď je nostalgia silná, cítime, akoby sme sa topili sami v sebe, v tej prázdnote, ktorá nám nedá dýchať.

Občas kvôli nostalgií plačeme, sme smutní a nevieme, čo robiť. Chvíle a momenty zo života sa jednoducho nedajú vrátiť a keď nostalgia zasiahne, cítime sa skvelo a zároveň zle. Cítime radosť z toho, aké krásne chvíle sme prežili, no na druhej strane sme smutní z toho, že to už nikdy nezískame späť.
Niekedy sa však stane, že nostalgiu cítime aj keď sme na určitom mieste nikdy neboli alebo nejakú vec sme nikdy neprežili. Presne takúto nostalgiu som nedávno cítila. Cítila som ju za miestom, v ktorom som (zatiaľ) nikdy nebola. Dokonca som nostalgiu cítila za mestom v istom období, nie teraz. Je to teda miesto, ktoré už teoreticky ani neexistuje. A aj napriek tomuto všetkému som cítila nostalgiu.
Je sranda, čo všetko človek dokáže cítiť len vďaka jednej fotografií, nejakému filmu, seriálu alebo videu. Aké pocity vedia prísť. Dokonca aj pocity z miest, ktoré jednoducho nepoznáte.

2 komentáre :

  1. All of these looks are really beautiful! Nostalgia is certainly a powerful thing. Sometimes good, sometimes not so much.
    the creation of beauty is art.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Podobné pocity jsem zažila několikrát, souhlasím tedy s tebou..:))

    OdpovedaťOdstrániť