SOCIAL MEDIA

coconut oil

12. novembra 2019
Ahojte!

Dnes som si pre vás pripravila článok plný kokosu. Keďže kokosový olej používam na pravidelnej báze, rada sa s vami podelím o nejaké jeho výhody, spôsoby použitia a to, aký názor na neho mám ja.
Kokosový olej a kokos

Na začiatku musím povedať, že veci, ktoré spravia veľký "boom" alebo "dieru do sveta" moc nemusím. Snažím sa im čo najviac vyhýbať, pretože sa mi zdá, že je toho všade úplne veľa. Príkladom je aj samotný kokosový olej, ktorý som si však, aj napriek tomu, veľmi obľúbila. Dala som mu šancu a musím povedať, že sa to vyplatilo.

Aj keď je snáď všade o kokosovom oleji popísané, niečo vám predsa len o ňom poviem, spomeniem zopár výhod a najmä to, ako ho používam ja.

Kokosový olej nájdete na trhu od mnohých značiek a taktiež v mnohých veľkostiach a druhoch. U mňa doma nájdete hneď niekoľko druhov. Všetky sú ale s vôňou aj chuťou. Poznám totižto aj také kokosové oleje, ktoré vôňu ani chuť nemajú a sú vhodné napríklad na prípravu slaných jedál, mäsa a podobne.

Výhod tohto druhu oleja je naozaj obrovské množstvo Medzi tie hlavné sa radia:

  • Hydratuje a stará sa o pokožku
  • Taktiež hydratuje a stará sa aj o vlasy (je skvelý ako maska) 
  • Je prospešný pre zdravie celého tela
  • Pomáha pri chudnutí
  • Znižuje hlad
  • Znižuje krvný tlak
  • Znižuje cholesterol
  • Zvyšuje funkciu mozgu
Okrem týchto výhod ho môžete použiť naozaj na veľké množstvo iných vecí. Je vhodný ako na vonkajšie, tak aj na vnútorné použitie. A ako ho používam ja? 

Ja používam kokosový olej najčastejšie ako "masku" na vlasy. Tesne pred umytím vlasov si ráno dám do vlasov (na končeky, celú dĺžku aj korienky) olej, zamotám do drdolu a nechám pôsobiť niekoľko hodín. Následne si vlasy poriadne zmyjem. 

Okrem toho olej používam na hydratovanie pleti. Trochu svojho krému si zmiešam s kokosovým olejom a natriem večer na vyčistenú tvár. Ráno mám tvár hladkú a hydratovanú. Takto občas používam olej aj v kombinácií s telovým mliekom - telo je skvelo vyživené a hebké. 
Kokosové maslo

Samozrejme, kokosový olej je skvelý aj na vnútorné použitie. Používam ho na robenie palaciniek, často ho pridávam do zdravých koláčov alebo napríklad do domácich musli. Tam sa mi osvedčil snáď najviac. 

V lete som ho zas používala na rýchlejšie opálenie. Samozrejme, v tom prípade nesmiete zabudnúť ani na krém s SPF! 

Ak premýšľate aj vy, či na kokosový olej staviť alebo nie a ešte ste ho neskúšali, ja vám hovorím, choďte do toho! Je to skvelý pomocník na úplne všetko. Ja som si ten svoj uchmatla na Notino. Tu som si však kúpila práve ten, ktorý je vhodný len na vonkajšie použitie. 
Nájdete tu však naozaj obrovské množstvo rôznych produktov a výrobkov s obsadom kokosového oleja, čo je naozaj skvelé. Ja osobne milujem kokosovú vôňu alebo príchuť. 

***Za ilustračné obrázky sa ospravedlňujem. Svoje som, bohužiaľ, kvôli nedostatku svetla za posledné dni, nestihla odfotiť. 

3 komentáre :

  1. Coconut oil absolutely saved my skin. I was having so many issues with dry skin and itchy legs but this fixed it completely!
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Taky ráda používám kokosový olej. Jak na pleť, tak na vlasy. Jediné, kde ho moc nemusím, je jídlo.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Coconut is a good relaxing Fruit. And very nice to Eat! Did you got my e-Mail inBox you? ;) xxx Peter

    OdpovedaťOdstrániť