SOCIAL MEDIA

books

5. novembra 2019
A na posledný deň tohto mesiaca si dáme zopár tipov na knihy. Tie síce popri škole a práci teraz nestíham čítať tak, ako by som chcela, no zopár sa ich za posledné mesiace a týždne nazbieralo.

Do školy som teraz začala čítať zopár kníh, a preto som musela tie svoje trochu vypustiť. Aj napriek tomu sa mi však spravila celkom pekná zbierka kníh, ktoré si chcem prečítať/kúpiť alebo už som ich prečítala. Pusťme sa teda spolu do toho.

Na prvú knihu, ktorú tu pre vás mám, som hľadela dlho. Ako fakt dlho. Chcela som si ju kúpiť, no stále som to odkladala a vravela si, že niekedy, keď dočítam všetky knihy doma. Nakoniec som raz šla spolu s mojou maminkou okolo kníhkupectva. Tam sme sa zastavili na kávu a hovorím si, že si ju rovno idem aj kúpiť. Kniha má názov Rozvláčna dáma - Príbehy z New Yorku.

Napísala ju írska novinárka, Maeve Brennan, pracujúca v 70. rokoch minulého storočia v The New Yorker. Bola takou najvýraznejšou postavou, ktorá v tom čase pracovala v tomto periodiku. Knihu som nezačala ešte čítať, no neskutočne sa na ňu teším a myslím, že si ju nechám na vianočné obdobie. To bude tesne predtým, ako ja sama vyrazím do NY.
Kniha má jednoducho opisovať to, ako samotná autorka sledovala toto mesto z malých kaviarní a hotelových izieb. Ako na ňu samotnú toto mesto pôsobilo a čo v nej vyvolávalo.

Na knihu sa veľmi teším, pretože ma zaujal už samotný popis, plus celkovo, knihu napísala novinárka a to prostredie novín je pre mňa veľmi príťažlivé. (Prekvapivo, keď študujem žurnalistiku).
Druhá knižka má názov Dúfam, že ho nebudeš potrebovať. Dostala som sa po stranu približne 100, začal mi semester a prišli asi dve knihy zo školy, ktoré som musela prečítať. Ďalej som sa teda nedostala. Čítala som však na to veľmi zaujímavé ohlasy a s knihou budem určite pokračovať. Musí mi len vystať čas.
Kniha je veľmi zaujímavá, mala by to byť autobiografia (ak sa nemýlim). Autorka hovorí o svojom živote - vracia sa do minulosti. Minulosť sa prelína s prítomnosťou, kde jej zomrel manžel. Príbeh je veľmi zaujímavý a som zvedavá, ako skončí :).
A poslednú, tretiu knihu, som vybrala takú, ktorú som prečítala. Aby tu neboli len rozčítané alebo neprečítané knihy. Je ňou Love Her Wild. Je celkom pravdepodobné, že som o nej už tu na blogu písala. Knihu som dostala od mojej milovanej Loliny. Tá mi ju dala ako jeden z darčekov na narodeniny, čím ma nesmierne potešila. Kniha je plná básní, citátov a výrokov, ktoré sa hodia na kažú sféru v živote. Ak ste na takýto typ poézie, rozhodne na knihu stavte :)


4 komentáre :

  1. All of these books look really fabulous! Treating yourself to a good book is the best possible gift.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Thanks for recommend dear!
    HAPPY WEEK
    xoxo
    https://stylishpatterns.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zaujala mě ta první kniha, též studuji školu zaměřenou na žurnalistiku, tak že to asi není překvapení :D. Líbí se mi i ta poslední, Atticuse znám z Instagramu. Ta prostřední mě moc nezaujala. Se čtením to mám teď každopádně stejně, mám problém si najít čas.

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť