SOCIAL MEDIA

perfect to me

31. októbra 2019
Viem, že sa nepatrí počúvať konverzácie iných ľudí, no keď stojíte na zastávke, sedíte v nejakej tichej miestnosti alebo pijete kávu v kaviarni, a vedľa vás je niekto, kto nahlas rozpráva, len ťažko sa dá nepočúvať. A presne takto som nedávno započula jednu konverzáciu.

Bola to konverzácia dvoch mladých dievčat. Úprimne, netuším presne o čom sa bavili. Započula som len časť z konverzácie. V tej jedna hovorila druhej: "Nemám rada, keď sa niekto snaží byť alebo je perfektný. Myslím po tej výzorovej stránke. Ja mám práveže rada ak má muž nejaké nedokonalosti. Vieš, veľký nos, väčšie zuby alebo jednoducho niečo, čo je na ňom iné."
Druhá jej odpovedala: "Presne. Takéto nedokonalosti robia toho človeka takého iného a zaujímavejšieho."
To, ako sa konverzácia vyvíjala ďalej a ako skončila, už neviem, no s obomi dievčatami som sa vedela úplne stotožniť. Viete, ako sa hovorí, že perfektní ľudia neexistujú, že máme byť sami sebou a že nedokonalosti nás robia zaujímavými?
Viaceré štúdie dokazujú, že aj napriek veľkej sláve týchto výrokov, im mnohí ľudia neveria alebo sa podľa nich neriadia. Dôkazom toho je nespočetne veľa rôznych plastických operácií a úprav, ktoré dnes existujú. Môžete si dať urobiť pery, lícne kosti, sánku a neviem čo všetko, o čom dokonca ani ja sama neviem.
Na svoje nedokonalosti nie sme hrdí, nepýšime sa nimi a často sa cítime presne naopak. Hanbíme sa za ne. Ja nie som teda žiaden guru ohľadom správneho života, robím chyby a svoje nedokonalosti niekedy fakt neznášam, no môžem vám povedať, že aj mne sa páčia ľudia, ktorí majú svoje nedokonalosti. Sú unikátni, zaujímaví a pritiahnu viac pozornosti, ako tí "perfektní".
Práve vďaka tomuto rozhovoru som si uvedomila, že rovnako ako ja, tak aj väčšina ľudí, uprednostňuje skutočných, reálnych ľudí s chybami a nedostatkami. A preto, načo byť perfektný a "bez chyby", keď môžem byť pre niekoho (a pre toho pravého človeka) dokonalý aj s chybami? :)

4 komentáre :

  1. Já jsem tak ráda, že jsou ještě lidi, co netouží po dokonalosti - u sebe, nebo u ostatních :) Já jsem s tím dřív sama hodně bojovala u sebe, že jsem měla pocit, že musím být perfektní a dokonalá.. teď se naopak učím přijímat všechny moje "nedokonalosti" a jsem s nimi mnohem spokojenější :)

    Another Dominika | Ze sekáče

    OdpovedaťOdstrániť
  2. I love the conversation you overheard! It is so true. The little imperfections just make us special and add to who we are.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Je pravda, že dnes jsou ty plastiky a různé úpravy opravdu velký trend, filtry a instagram tomu vůbec nepomáhají. Na mladé lidi a hlavně holky se to valí ze všech stran a je toho už opravdu moc. Já nejsem proti ničemu, make-upu a ani proti té operaci nebo nějakému vylepšení, pokud se někdo kvůli něčemu opravdu trápí, ale vše má své meze. Je třeba si uvědomit, že dokonalost neexistuje a ani nemůže, každý ji stejně vidí jinak.
    Je také důležité říct, že velmi často, dokud člověk nezmíní, co se mu na něm samotném nelíbí, okolí si toho ani nevšimne :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten první kabát jsem měla a už jsem ho dala pryč, ale je krásný.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť