SOCIAL MEDIA

in my head

29. októbra 2019
Hovorí sa, že by ste mali byť "priatelia sami so sebou", pretože väčšinu času strávite práve vo svojej hlave. Dlho som nad tým nejako neuvažovala a nebrala to za nejaké veľmi dôležité. Predsa len, mám okolo seba ľudí, s ktorými trávim tiež veľa času.

Postupne sa to však všetko zmenilo. Ono, čím ste starší, tým pomaly zisťujete, že síce priateľov a rodinu potrebujete na to, aby ste mali s niekým ten povestný "ľudský kontakt", no ten, za koho bojujete a snažíte sa postupovať každý deň ďalej a ďalej, ste len vy sami.


Som človek, ktorý sa zaoberá snáď všetkými maličkosťami. Dlho som vždy premýšľala, či som náhodou nepovedala "niečo zlé", či náhodou niekedy, len tak, nestratím svojich priateľov, pretože toto a tamto. Takáto vnútorná obava je však úplne zbytočná. Ľudí strácame celý život. To dobré na tom však je to, že nových zas berieme a vytvárame si okolo seba skupinku ľudí, ktorých máme radi. A oni majú zas radi nás.
Ten najdôležitejší človek v našom živote sme však my sami. Znie to sebecky, ale je to tak. Pretože jediný človek, ktorý sa vám nepostaví chrbtom v tom najhoršom ste vy sami. Vy sami sa často musíte dostať z dna, bez pomoci iných. A práve preto je dôležité, aby ste boli "priateľmi" sami so sebou.
Keďže tvorím a veľa píšem, často bývam vo svojej hlave omnoho viac ako iní ľudia. Premýšľam, vytváram si rôzne scenáre a možné nápady na články, spájam nespojiteľné a vytváram veci, ktoré nakoniec nemusia ani vyjsť. Snažím sa však prísť vždy s niečím novým a vždy niečo nové urobiť.
Žiť v realite je dôležité, no rovnako dôležité je vedieť vytvoriť si svoj svet v svojej hlave, do ktorého vždy môžeme prísť.

7 komentárov :

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nám raz profesorka na hodine povedala aby sme si zanechali chladné hlavy a horúce srdcia. Alebo aby sme mali hlavu v oblakoch ale nohy na zemi. Podľa mňa potrebujeme ľudí a seba navzájom. Možno si ľudia iba myslia, že sa z problému musia dostávať alebo dostávajú sami ale nikdy nie sme sami, aj keď si niekedy myslíme že sme. ;)

    Blog of Sunflower ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. This is so true. Especially when you said we lose people our whole lives. Its a hard concept to adjust to but you have a good perspective on things!
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mám velmi podobný pohled na věc jako ty! A mimochodem moc ti to sluší :))

    OdpovedaťOdstrániť