SOCIAL MEDIA

fuj, ty feministka!

17. septembra 2019
V živote mám trochu iné ciele ako moje rovesníčky. Kým tie vo väčšine prípadov riešia rodinu, deti, svadbu A celkovo rodnný život. Ak sú na vysokej škole, často veci jednoducho neriešia. Žijú zo dňa na deň, nechávajú sa unášať životom. Veď ten pravý dospelácky príde, keď dostanú pred meno Bc. alebo Mgr. (poprípade Ing.). V tom nič zlé nie je. Nikoho neodsudzujem a úprimne, obdivujem takýto bezstarostný život.

Pretože..
Pretože ja som presný opak a to už od druhého ročníka na strednej škole. Ono, všetko to začalo už niekedy na konci základnej školy, kedy som dostala akoby panický strach z toho, že “zaostávam”. Predsa, v tomto veku by som mala mať už toto a tamto. Táto známa bloggerka alebo tento známy človek toto dosiahli už v tomto veku a ja? Ja som stále len “tu”. A aj napriek tomu, že často driem a nezastavím sa (poháňa ma stres), mnohokrát ma dostihne tento pocit. Akoby som nerobila dosť a mala by som byť už dávno niekde ďalej. Aj napriek tomu, že mám už približne päťročnú prax v písaní článkov, copywritingu a podobných veciach, pričom mám len 21 a som druháčka na vysokej škole.

Ja som človek, ktorý plánuje. Plánuje naozaj veľa. Potrebuje veľký diár s veľa miestom, do ktorého si naplánuje všetku robotu, povinnosti a školu. Taktiež nejaké tie voľnočasové aktivity. Namiesto toho, aby som riešila to, koľko chcem detí, akú veľkú rodinu budem mať a aké mená dám deťom, rozmýšľam nad tým, ako sa poberie moja práca. Snažím sa neustále posúvať v tom, čo robím a hľadám nejaké novinky, ktoré ma môžu posunúť ďalej. Snažím sa nestagnovať.
Niekto si povie, My god, karieristka. Nie, ani zďaleka. Nehovorím, že ma nezaujíma rodina a rodinný život. Hovorím to, že je pre mňa potrebné vyriešiť si pracovné záležitosti a dostať sa tam kam chcem, aby som mohla následne poskytnúť to, čo môžem, aj do môjho rodinného života.

Veľmi dlho som neriešila a úprimne, bolo to len pred pár dňami, kedy som sa do tejto “problematiky zahĺbila”, feminizmus a nejaké veci ohľadom nerovnosti medzi pohlaviami. Vždy to išlo nejako okolo mňa. Vedela som, že niečo také existuje, ale netušila som, že niektoré rozdiely sú až tak viditeľné.
Nebudem teraz však hovoriť o peniazoch, mzdách a práci. Do tejto problematiky som sa nezahĺbila a nejako to ani neplánujem. Nie som totižto feministka. Myslím si, že ženské práva by mali byť rovnaké ako tie mužské, no keď je raz naša spoločnosť takto nastavená, ťažko ňou posunúť.
Skôr by som sa chcela zamerať na NÁZOV SKUPINY skupinu, o ktorej som nedávno čítala jeden celkom brutálny článok. Osobne moc slovo “brutálny” nepoužívam, ale toto sa mi zdalo až moc.
Táto, zatiaľ celkom malá, komunita z celého sveta sa stretáva na internete a hovorí o ženách, aké sú povrchné. Ako si vyhľadávajú v spoločnosti len spoločensky a fyzicky silných jedincov, ktorí sú veľmi sympatickí, vo väčšine prípadov úplne vymytí (rozumovo), s perfektnou postavou, bicepsami väčšími ako ich hlava a výškou minimálne 190 cm.
Okrem toho, že o ženách takto hovoria, často by ich radi zbili až zabili.
Ostáva stáť rozum aj vám? Pretože ja som krútila hlavou po celý čas čítania tohto článku a to feministkou nie som.
Povedzme si na rovinu, že toto všetko môžu povedať (alebo presnejšie napísať) len chlapci (toto mužom nazvať nemôžete), ktorí sedia len za počítačom, sú utajení svojou tajnou identitou s rôznymi prezývkami a ilustračnými fotografiami. O skutočnom živote nemajú ani len poňatia, pretože ak by sa od neho postavili, zistili by, že tie “vymleté ženy bez rozumu” (ktorými sme vraj úplne všetky - od krásnych modeliek po bežné ženy) nechodia len s vysokými chlapmi, ktorí majú sixpack, bicepsy a neviem aké všetky ostatné svaly. Chlapci by zistili, že tak ako ženy, ktoré nie sú perfektné, tak aj muži, ktorí nemajú postavu ako Rambo, si partnera nájsť môžu. Len je tu háčik. Treba žiť v skutočnom a nie v nereálnom svete internetu, kde všetko vyzerá ako z rozprávky. Lebo áno, Instagram vám vo väčšine prípadov vypľuje dokonalé páry modeliek a krásnych hercov, ktorí nám robia také menšie komplexy.
Inak povedané, chlapci z tejto skupiny sú tak trochu zakomplexované malé dievčatká, ktoré však majú nebezpečné sklony, ktoré raz môžu vyústiť do veľmi nepekného činu.
Úprimne, aj napriek tomu, že tieto internetové vody sú skvelé pre množstvo informácií, stávajú sa stále viac a viac nebezpečnejšími. A na to by sme si mali dávať čoraz viac pozor.

Plus, mám pre vás kód na nákup na SheIn: Q3cerna15

2 komentáre :

  1. Tvůj outfit na fotkách je naprosto dokonalý! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš úplnu pravdu,internet nie je realita a stale viac a viac ludí má potom o živote skreslené predstavy. A častokrát muži,ktorí vyzerajú fyzicky najsilnejšie,sú vo vnútri tí najviac zranitelní.

    OdpovedaťOdstrániť