SOCIAL MEDIA

beauty tip: mango shampoo

29. septembra 2019
Šampón je tak základným kozmetickým výrobkom, že vo väčšine prípadov máme doma niekoľko fliaš. Pre istotu. Pre prípad, že sa jeden spotrebuje a následne budeme potrebovať ďalší.
Netreba sa však čudovať. V rodine sme tri baby, z ktorých má jedna (moja sestra) dlhočizné husté vlasy, druhá (ja) už dlhšie krátke vlasy (cháp po kľúčne kosti) husté vlasy a tretia (mamča), ktorá má krátke husté vlasy.
Umývanie teda nie je zábava pre žiadnu z nás a fľaška šampónu nevydrží príliš dlho. (Šťastie má ocino, že jeho šampón nepoužívame, keďže jemu na krátke vlasy vydrží omnoho dlhšie.)
Pri výbere a kupovaní šampónov už často ani nepremýšľame, ktoré si kupujeme. Jednoducho príde jedna z nás do obchodu alebo drogérie, poovoniava snáď všetky fľašky, ktoré tam sú, a keď ju to prestane baviť, vezme prvý, na ktorý sa pozrie. Šampóny si teda vyberáme skôr podľa vône ako podľa toho, čo by mali vlasom urobiť. Len málo z nich má totižto viditeľný efekt na vlasoch, kedy by sme všetky spravili známe "wau" a ostali stáť s otvorenými ústami.

Dnes však, veľmi prekvapivo, mám pre vás recenziu na šampón a masku od značky Kallos. Našla som ich nedávno na ElNino.sk.
Šampón som vzala hneď z troch dôvodov:
1. Doma mám už asi tri masky od tejto značky a aj napriek tomu, že masky boli lacné, majú skvelé účinky
2. Šampón je veľký, má až liter, čo znamená, že nám konečne vydrží dlhšie
3. Má MANGOVÚ vôňu. A my doma mango jednoducho milujeme.

A tak som teda na šampón čakala a tešila sa, čo z neho bude. Nemala som však nejaké obavy, pretože sa mohli stať len dva scenáre a to:
1. Šampón bude skvelý, bude mať viditeľné účinky na vlasy a vlasy budú príjemné na dotyk, a vyživené
2. Šampón neurobí absolútne nič ako väčšina šampónov, ktoré som doteraz mala a na výživu budem musieť použiť olejčeky, masky a rôzne séra
A aký bol výsledok?
Tak prvá vec, ktorá ma na šampóne Kallos mango dostala, bola vôňa. Lola mi už dávnejšie hovorila, že mala masku na vlasy od Kallos s vôňou manga, ktorá neskutočne krásne voňala. Ja som mala od nich už čokoládovú, s omega a ešte jednu, ktorá už ani neviem, aká bola.
Šampón voňal naozaj nádherne. Sviežo, ovocne a príjemne sladko.

Jeho konzistencia bola presne taká, akú mám rada. Šampón bol stredne hustej konzistencie, ktorá sa dala jednoducho do vlasov aplikovať a následne speniť. Nemám totižto rada šampóny, ktoré nepenia, zle sa dostávajú do vlasov a najmä, sú husté. S takýmito výrobkami sa pracuje naozaj veľmi ťažko a často sa mi stáva, že si ich z vlasov neviem dobre vyumývať.
V tomto prípade to tak vôbec nebolo. Vlasy sa veľmi jednoducho a dobre umývali, šampón sa dal zmyť a dobre sa s ním pracovalo.

Šampón taktiež skvelo vlasy umyl a zbavil mastnoty. Stačilo si umyť vlasy raz. To sa mi na šampóne veľmi páčilo, pretože sa mi často stáva, že šampóny ani po druhom umytí nevedia "urobiť svoju prácu".

Okrem toho, vlasy sú po šampóne príjemne nadýchané, lesklé a svieže. Takýto pocit som už dlhšie nemala, pretože poslednou dobou som mala menšiu šampónovú krízu. Vždy, keď som si vlasy umyla, boli nepríjemné na dotyk alebo neboli dobre umyté aj napriek tomu, že som šampón aplikovala správne. Posledné týždne som mala vlasy ťažké po každom umytí a veľmi neforemné. Som preto rada, že som našla šampón, ktorý vyhovuje nielen mne, ale aj sestre a mamči. Spolu tak teraz voniame ako tri mangá :D.
Ja som z tohto šampónu nadšená a to z viacerých dôvodov:
1. krásne vonia,
2. je to veľké balenie, takže vydrží omnoho dlhšie,
3. má skvelé účinky na vlasy

Druhou vecou, ktorú treba spomenúť je maska, ktorá patrí taktiež do mangovej rady. Ja osobne som človek milujúci mango, a preto táto kombinácia šampónu a masky je pre mňa niečo úžasné.
Ešte predtým, ako poviem o samotnej maske, musím vyzdvihnúť cenu masky. Mnohé masky, ktoré (aspoň mojim vlasom) absolútne nepomohli a nevidela som, ani po dlhom používaní, žiadne výsledky, stoja aj desiatky eur. Masky od Kallos sú lacné, mám po nich hebké a vyživené vlasy, a taktiež viditeľné výsledky. Práve preto sa k tejto značke neustále vraciam.

Späť však k maske. Okrem toho že nádherne voňala (čo som už niekoľkokrát spomenula pri šampóne :D) ma maska dostala aj svojimi spomínanými účinkami. Vlasy sú jemné a príjemné na dotyk a vidno, že sú vyživené.
Osobne sa snažím masky na vlasy používať aspoň raz do týždňa. Keď mám dni nabité, tak sa snažím použiť masku aspoň dvakrát do mesiaca. Vždy sa snažím masky nejako moc nekombinovať a dlhšie používať tú istú. Aby si spravila svoju prácu (pretože po jednom používaní nikdy nedostanete 100 % výsledky) a vlasy si trochu zvykli. Následne, po niekoľkých použitiach, masku zmením.
Mangovú masku som vyskúšala a hneď po prvom umytí vlasov, boli vlasy nielen vyživené, ale aj nádherne voňali. Len málo šampónov alebo masiek dokáže tak dlho (aj na druhý deň od umytia) na vlasoch vydržať.

Ak hľadáte dobrú masku, ktorá spraví viditeľné výsledky na vlasoch a chcete, aby bola za rozumnú cenu, stavte na túto. A je už len na vás, aký druh si vyberiete. Je ich naozaj obrovské množstvo. Práve teraz mi doma na poličke kraľuje čokoládová a mangová :).

A čo vy? Aké šampóny najradšej používate? :)

4 komentáre :

  1. Také mám nejraději středně tekuté šampony, hlavně když dobře pění, což tento nejspíš splňuje. Vypadá skvěle! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kallos je super. Velké balení za málo peněz. Měla jsem masku na vlasy a taky jsem byla velmi spokojená.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mne práve táto značka nejak extra nesadla - ale možno som len mala nevhodné výrobky :)

    WHEN PIGS FLY

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já měla šampon a byla jsem celkem spokojená :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť