SOCIAL MEDIA

čo všetko mi dalo písanie?

19. júla 2019
Nedávno som našla na mojom blogu v archíve článok, v ktorom som písala o tom, čo mi dalo písanie. Čo som sa vďaka nemu naučila a ako ma vlastne posunulo vpred. Článok bol relatívne krátky. Napísala som doň len pár viet, a preto som sa rozhodla, že túto tému trochu "oživím" a napíšem o nej ešte niečo. Pretože, prečo nie.

Píšem už približne päť rokov, a preto si myslím, že za túto domu som nazbierala celkom dosť zaujímavých skúseností, ktoré môžem posunúť ďalej.

Prvou vecou, ktorú mi dalo písanie bola sloboda. Pocit voľnosti a toho, že moje myšlienky môžem dať von. Tie dávam von najmä tu na blogu a na svojom instagrame.
Druhou vecou, ktorú som získala vďaka písaniu bolo, že môžem odovzdať informácie ďalej. Ľuďom, ktorí ich budú možno potrebovať alebo ktorí by sa o ne zaujímali. Je to pocit, vďaka ktorému sa cítite, že možno predsa len niekomu pomáhate alebo dávate im nejaké ďalšie informácie, ktoré budú potrebovať.
Treťou vecou bolo, že som mohla robiť prácu, ktorú za prácu nepovažujem. Že vstávam každý deň s tým, že idem robiť niečo, čo ma baví a každý deň sa teším na to, čo zas vyprodukujem a o čom budem písať.
Štvrtou vecou bolo to, že som sa toho neskutočne veľa naučila. A to najmä v sekcií o našej planéte, životnom prostredí, o tom, čo všetko sa v našom okolí vlastne deje. Dozvedela som sa mnoho informácií a vecí z toho "dospeláckeho sveta", ktorý pre mňa dovtedy akoby nebol.
Piatou vecou bolo to, že som sa stretla s veľkým množstvo ľudí, spoznala som ľudí, ktorí sú naozaj odborníci v tomto odbore, ale takisto aj ľudí, ktorí odborníkmi neboli, no považovali sa za nich.

Šiestou vecou, ktorú som dokonca spomenula aj v staršom článku bolo to, že vďaka písaniu som sa naučila napísať na hociktorú tému aj celú litániu. A to fakt. Zadajte mi tému a ja vám napíšem aj štyri strany, ktoré budú naozaj plnohodnotné.
Siedmou vecou bolo to, že som pochopila, ktoré témy sú naozaj dôležité, kvalitné, a ktoré sa oplatia čítať. Pochopila som ako funguje agenda setting a ako dokážu médiá skvelo manipulovať čitateľmi.
Ôsmou vecou bolo to, že som pochopila aj to, ako fungujú sociálne siete (tak zvnútra) a ako funguje reklama, tiež ta "zvnútra" a podrobnejšie. Je to omnoho zložitejší proces, ako sa na prvý pohľad zdá.
Deviatou vecou, ktorú som sa naučila vďaka písaniu aj vďaka škole je používanie čiarok. Je to celá veda a je to omnoho ťažšie, ako som si myslela. Samé výnimky a podobne. V gramatike som však dobrá (to sa pochválim aj sama), a preto mi nerobili žiadne problém .
Desiatou a na dnes poslednou vecou bolo to, že vďaka písaniu som získala všeobecný prehľad a objektívnejší pohľad na svet. Mnohokrát totižto musím zachovať objektívny pohľad a v článkoch nevyjadrovať svoj postoj, preto som sa naučila pozerať aj na svet úplne inak.

2 komentáre :

  1. Skvelý článok, mňa blogovanie/písanie taktiež veľa naučilo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. You are a Professor? I'm speakless... - This Look and Outfit is like "I know, how to take a Professor"... ! Very Beautiful Women. Just, absolute adorable Outfit. If you are my Student, i will give you best Notes, only because your Stunning Outfit. You are that Beauty ! Congrats will give you a good Marketing. xxx Peter

    ps: Those Days, I'm studying your Blog. I'm speakless

    OdpovedaťOdstrániť