SOCIAL MEDIA

expectations

11. júna 2019
Nedávno som pozerala jeden diel z môjho obľúbeného seriálu The Bold Type. V jednej scéne boli spomenuté očakávania a teoreticky, dalo by sa povedať, že aj celá táto časť bola o očakávaniach. V tomto dieli sa očakávania týkali skôr práce, no v skutočnom živote sa dajú veľmi jednoducho aplikovať na celý náš život a nejaké situácie, do ktorých sa dostávame.
Úprimne, často som spájala očakávania skôr s tými ľudskými vzťahmi. Hovorila som si, že keď od niekoho niečo očakávam, vždy ma sklame. A vo väčšine prípadov to tak aj bolo. Preto od ľudí často očakávania nemám. S nimi som sa totižto tak "stretla" práve vďaka ľuďom.
Neskôr som si však uvedomila, že očakávania sa dajú aplikovať do každej jednej situácie, do ktorej sa počas nášho života dostávame. Nejde len o vzťahy, ale takisto aj o miesta, kam ideme, o rôzne veci, ktoré sa snažíme a podobne.
Na jednej strane sú očakávania dobré. Vďaka nim si totižto prítomnosť môžeme spríjemniť. Tú prítomnosť, kedy niečo očakávame. Máme taký dobrý pocit, že to čo príde, bude skvelé a máme akoby "pre čo žiť". Máme nejaký ten hlavný cieľ. Keď potom príde sklamanie, otrasieme sa a fungujeme ďalej.
Na druhú stranu však očakávania dobré nie sú.
Pomaly nás zvnútra ničia, dávajú nám falošné nádeje a nakoniec sme sklamaní. Rovnako ako na všetky veci, tak aj na očakávania môžeme pozerať z oboch strán, a preto je dôležité vedieť, že nie všetko je len čierne alebo biele :)
Ako beriete očakávania vy?

4 komentáre :

  1. mám to podobne, tiež už radšej neočakávam, som potom iba sklamaná :/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj 🙂 zaujal nás tvoj blog. Mala by si záujem o spoluprácu s módnym eshopom? Prosím kontaktuj nás na info@manzara.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. I definitely think it's important not to have too many expectations for other people...and to go easy on ourselves with what we expect. It can make life so stressful if we are in a constant state of trying to control.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť