SOCIAL MEDIA

childhood

17. júna 2019
Keď som bola malá, milovala som víkendy a voľné dni, kedy som ráno vstala, zapla si televíziu a pozrela si nejaké animované rozprávky. Pri nich som si dala niečo dobré na raňajky a celý deň, ktorý sa črtal predo mnou bol voľný a plný hodín, ktoré si budem môcť užívať presne tak, ako budem chcieť.
Mnohokrát som si hovorila, ako sa teším, keď už budem dospelá, keď bude veľká a budem mať vlastný príbytok, kde budem bývať. Snívala som o tom, ako budem mať skvelú prácu a rodinu a všetko bude ideálne. Nechcela som nejako moc vyrásť, no nejaká tá túžba tam bola. Keď sa na to dnes spätne pozerám, sama sa len nad tým pousmejem.
Čo by som len teraz dala za aspoň pár dní, kedy sa len tak zobudím a nemusím robiť nič. Žiadne starosti, povinnosti, len detský jednoduchý život, ktorý je ochránený detskou naivitou pred stresom a vonkajším vplyvom.


Myslím si, že na dospelosti nie je všetko zlé. Existuje naozaj veľa vecí, za ktoré som rada, teraz, keď som staršia. Je to napríklad taká voľnosť v tom, že nemusím byť závislá na rodičoch, či už z tej finančnej stránky alebo z tej, kedy som sa všetkého bála a nikam som sama nemohla ísť. 
Mám akoby taký samostatný život. Rovnako je výhodu aj to, že už môžem pracovať a robiť to, čo ma baví. To však nesie aj pár nevýhod ako stres alebo mnoho povinností a menej voľného času.
Detstvo je krásnou súčasťou našich životov, ktoré nás formuje a postupným pridávaním povinností sa my meníme, tvarujeme a zisťujeme, čo vlastne v živote chceme a nechceme. Takýto kolobeh života je potrebný a takisto na niečo dobrý. Zmeny sú pre mnohých veľmi ťažké, no sú v živote nutné. Vďaka nim totižto sme, kým sme :)

3 komentáre :

  1. Jak já bych se ráda vrátila do dětských let. Skvělé outfity.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zrovna nedávno jsem příteli navrhovala, že někdy ráno až budeme mít volno, musíme brzy vstát, udělat si kakao a dívat se zachumlaní na pohádky jako když jsme byli malí :D jen to musíme ještě zrealizovat :)

    OdpovedaťOdstrániť