SOCIAL MEDIA

beauty tip: ArtDeco

30. apríla 2019
Mejkap si vyberá vždy tak, že si hľadám odtieň dlhšiu dobu. Chodím po drogériách, pozerám rôzne značky, rôzne odtiene a skúšam, až nakoniec nájdem svoj daný, obľúbený výrobok, ktorý si následne objednám z e-shopu. Takto som si vybrala aj mejkap ArtDeco z internetového obchodu ElNino.sk. Na začiatok som si ho bola obzrieť, pretože objednávať odtieň z e-shopu je vždy jemne zradné. Nakoniec som usúdila, že odtieň o jeden bledší je pre mňa vhodnejší ako ten, ktorý som si na začiatku cez e-shop vybrala.

Úprimne, od značky ArtDeco mám doma len pár vecí, a preto celkom túto značku nepoznám. Patrí do kategórie značiek, u ktorých nájdete také veci, ktoré sú za príjemnú cenu, no takisto aj za vyššie čiastky. Mejkap, ktorý som si vybrala je v o niečo vyššej cenovej kategórií, no na ElNino.sk ho nájdete za skvelé ceny.

Mejkap, ktorý som si vybrala má názov ArtDeco Perfect Teint Oil-Free. Je to dlhotrvajúci mejkap, čo už len z názvu naznačuje niečo, na čo som bola zvedavá. Dlhotrvajúci mejkap som už mala, ale ani zďaleka nebol dlhotrvajúci. Jediný prípad, kedy držal bolo vtedy, keď som použila fixačný sprej.
Späť však k tomuto mejkapu. Aký som mala naň názor a zaradil sa medzi moje obľúbené?

Na veľké prekvapenie, mejkap ma zaujal hneď na prvé použitie. Doteraz som používala, veľmi dlhú dobu, BB cream, ktorý mi už dlhšie nevyhovoval, a tak som hľadala. Vyskúšala som asi dva mejkapy, ktoré mi vôbec nesadli, a tak som teda skúsila tretí, ktorým bol tento.
Prvá vec, ktorá mi na tomto mejkape vyhovuje je jeho aplikátor. Jednoducho si sami napumpujete, koľko mejkapu potrebujete. Nič nemusíte stláčať, nikde vám nič nevyteká. Presne takéto aplikátory mám veľmi rada. Praktický a takisto štýlový.
 Druhá vec je konzisencia. Tá je pre mňa zásadová, keďže mám veľmi suchú pleť a husté mejkapy mi na pleť vôbec dobre nesedia. Konzistencia tohto mejkapu je o niečo redšia, vďaka čomu sa s ním veľmi jednoducho pracuje. Osobne nemám žiadne problémy (okrem suchosti) s pleťou, a pretože používam len jednu "pumpičku" mejkapu. Tá sa mi veľmi jednoducho dá rozotrieť na celú pleť, všetko pekne dorovná a pleť je zjednotená. Konzistencia bola taktiež veľmi dobrá a mne vyhovujúca.

Tretia vec, na ktorú pozerám je, samozrejme, krycia schopnosť. Mejkap má naozaj vysokú kryciu schopnosť. Prvýkrát, keď som si ho nanášala, som použila väčšie množstvo a zakryl aj také časti pleti, o ktorých som nevedela :D.

Štvrtou vecou bola farba. Tá mi sadla ako uliata. Ako som už vyššie spomínala, na začiatku som plánovala vziať o jeden tmavší odtieň, no behla som do drogérie a skúsila som si odtiene. Zistila som, že odtieň Gentle Ivory, o jeden odtieň bledší, mi sedí lepšie.

Sama neviem, čo by som ešte spomenula. Samozrejme, nesmiem zabudnúť na dlhotrvajúci funkciu. Mejkap som mala od približne piatej rána do siedmej večera (dlhý deň v škole) a poviem vám, držal naozaj skvelo. Osobne si nejako nevšímam zmeny na pleti počas dňa, pretože nemám mastné miesta na pleti a nemám ani nejaké vyrážky. Celkovo sa však mejkap nezlieval a vyzeral pomerne rovnako ako ráno, keď som si ho dávala na seba :)

Ja som osobne s týmto mejkapom veľmi spokojná a patrí medzi moje obľúbené. Rovnako bude patriť medzi tie, ktoré budem teraz pravidelne nosiť, pretože je ľahký a je vhodný aj na teplé letné dni :)
A čo vy a váš obľúbený mejkap? Ktorý to je?

4 komentáre :

  1. Tento makeup som už od Artdeco skúšala, a a tiež mi veľmi sadol, veľmi dobrá recenzia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. This sounds so wonderful! I have only tried a few things from Art Deco but have loved everything I've used. I'll have to keep my eyes peeled for this.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já od téhle značky zkoušela zatím jen bázi pod oční stíny a ta je úžasná.. Mám ale za to, že jsem od ArtDeco ještě něco kdysi zkoušela, ale už nevím co.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť