SOCIAL MEDIA

wild hair

21. marca 2019
Keď sa raz žena ostrihá, tak skoro sa k dlhým vlasom nevráti.
Takto znel jeden výrok, ktorý som niekde čítala a úprimne, sama už ani neviem kde. Zapamätala som si ho však veľmi dobre, pretože pred rokom a pol som sa ostrihala. Z mojich dlhých vlasov, ktoré som nosila takmer celý život, sa stal krátky "bob", ako to nazývajú mnohí. 
Pri strihaní som sa bála, mala som mierny stres, ale nakoniec to dopadlo skvelo. Vlasy som mala po plecia, možno jemne pod ne, a milovala som ich. 
Následne som šla ešte kratšie.
Kratšie.
A kratšie. 
Niekedy na konci leta som si povedala, že by som si mohla nechať vlasy jemne podrásť, aby som si ich mohla dať do vrkoča alebo drdola. 
Nestalo sa tak.
Úprimne, pár mesiacov som sa držala toho, že si vlasy nechám podrásť a keďže mi rastú rýchlo, už o pár mesiacov som ich mala jemne pod plecia. Lenže skoro stále som ich nosila nejako vypnuté, pretože rozpustené mi vadili. 
A tak, pred asi dvomi týždňami, som zavítala do kaderníctva a ostrihala sa. 
Znova.
A to je aj dôvod, prečo som sa vo výroku, ktorý som vyššie spomínala, našla. 
A o vlasoch bude aj dnešný článok, ktorý sa bude venovať nejakej ich úprave a jednému prípravku, ktorý som nedávno začala používať.
Ľudia s dlhými vlasmi, a bola som tým človekom aj ja, si myslia, že ľudia s krátkymi vlasmi ráno vstanú, jednoducho ich prečešú a môžu vyraziť z domu. Mnohokrát som si počas rozčesávania dlhých vlasov hovorila, ako raz vezmem nožničky a odstrihnem ich, lebo som sa len ťahala a vlasy boli často zamotané. Veď keď budú kratšie, ľahšie sa budú česať. 
Česať, sa češú naozaj ľahko a jednoducho. Lenže úprava? Tá zaberie niekedy aj pol hodinu, niekedy aj viac.
Aby som to uviedla na správnu mieru. Keď si vlasy žehlím, ide to v pohode a o pár minút ich mám hotové. Keď si ich však natáčam alebo robím nejaký účes, je to horšie. 
A práve vtedy som pochopila, že krátke vlasy sú na "údržbu" horšie, ako tie dlhé. To mi verte. Ak totižto človek s dlhými vlasmi má "bad hair day", jednoducho ich dá do vrkoča, drdolu a ide. Keď mám bad hair day ja, maximálne tak celú fľašku suchého šampónu môžem použiť (mám veľmi husté vlasy, takže hej, skoro celú fľašu miniem) a vlasy ešte nejako upraviť, aby vyzerali dobre. 
S tým som však pri zmene z dlhých na krátke vlasy počítala. 

Dôležitý je však pre mňa aj objem a celkové tvarovanie vlasov a práca s nimi. Ako som spomenula vyššie, mám veľmi husté vlasy, ktoré sú ťažké a aj napriek tomu, že sú krátke, nie vždy majú nejaký ten objem. To bol aj dôvod, prečo som hľadala nejaký sprej alebo niečo, s čím by som mohla dodať svojim vlasom tvar a možno aj trochu objemu. 
A tak som teda hľadala nejaký prípravok, ktorý by bol na to vhodný, pretože úprimne, sama som s takým niečím skúsenosť ešte nemala. 
A našla som.
Našla som teda viac prípravkov, ktoré boli na rôzne použitie. Ako na suché, tak aj na mokré vlasy. Na ElNino.sk je toho neskutočne veľa, a tak som dlhšie premýšľala. Nakoniec si vzala tento sprej, ktorý sa používa na vysušené vlasy. Je ním L'Oréal Professionel Tecni.Art Wild Stylers 60'S Babe
Na začiatok vyzdvihnime perfektnú cenu. Osobne som bola v niekoľkých drogériách, kde podobné "srandy" na vlasy stáli vyše 15 €. Nie každý totižto túži dať veľmi veľa peňazí za nejaké produkty. Osobne to mám tak, že do vecí ako je móda, kozmetika a takisto elektronika investujem vyššie sumy (niekedy áno, príliš vysoké), no viem, že je to pre niečo dobré, pretože kvalitná kozmetika spraví s pokožkou či telom naozaj zázraky, kvalitné módne kúsky vydržia omnoho viac ako nejaké "handry" a k elektronike sa asi vyjadrovať ani nemusím. 
Pri mnohých veciach, ktoré dávam na blogu, spomínam aj cenu, pretože mnohé moje obľúbené kozmetické značky, ktoré sú kvalitné a dokážu spraviť zázraky, nestoja vôbec veľa. A napríklad tento sprej na objem a celkovo textúru je vecou, ktorú miniem ja osobne za celkom krátky čas = husté vlasy + pravidelné upravovanie. Za takéto bežné veci je fajn ušetriť. Človek potom nemá dobrý pocit len z toho, že si niečo dobré kúpil, ale takisto aj za cenu, vďaka ktorej ušetril. 

Presuňme sa z ceny ďalej a povedzme si niečo o tom, ako sa sprej dáva na vlasy a aké má účinky. Produkt som si do vlasov dávala veľmi jednoducho. Vlasy som mala suché, očesané a takisto som ich už mala aj vyžehlené. Jemne som si nastriekala v predklone do končekov vlasov produkt a prstami prehrabla. 
Pre niekoho môže byť nanášanie produktu lepšie keď nebude mať hlavu v predklone. Mne je lepšie takto, pretože sa ku končekom omnoho jednoduchšie dostanem. Následne som si dala trochu produktu aj do vlasov, aby sa s nimi lepšie pracovalo počas dňa, aby mi zbytočne nejako nelietali a aby mali svoj tvar. 
A aký bol výsledok? Na začiatok, nemôžete očakávať, že budete mať vlasy ako balón a obrovský objem. Ak máte vlasy husté a ťažšie, určite bude omnoho ťažšie získať pre ne nejaký objem. 
Po tom, ako som si prípravok do vlasov dala, sa od korienkov pekne nadvihli a sama som videla rozdiel. Neboli úplne padnuté a nemali tvar ako zvyčajne. Jednoducho som s nimi počas celého dňa fungovala. 
Skvelé bolo aj to, že keď vonku jemne fúkalo, vlasy sa akoby nadvihli a získali znova väčší objem a tvar. Bez prípravku by som mala vlasy maximálne na všetky strany (najmä na tvári) a zavadzali by mi. 

Po niekoľkých hodinách v meste (od rána), som prišla domov a vlasy boli v približne takomto "stave": 
Mali príjemný objem a to najlepšie, aj po celom dni vyzerali stále skvelo. Ak teda hľadáte kvalitný prípravok, s ktorým sa vám bude dobre pracovať, určite vyskúšajte tento, s ktorým som sa maximálne spokojná! :) 
A čo vy a prípravky na vlasy? Aké používate? :) 

5 komentárov :

  1. No conocia ese producto, se te ve un pelo muy bonito
    Besos

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já spreje na objem nepoužívám, ale souhlasím, že s krátkými vlasy je více práce.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Interesting product I have never heard of I swill look it up babe Love your hair xoxo Cris
    https://photosbycris.blogspot.com/2019/03/maxim-cover-girl-contest-with-cause.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já bych si bez dlouhých vlasů neuměla představit život, je fakt že mě taky někdy štvou, přípravky na objem nepoužívám, ale říkám si, že bych měla něco podobného zkusit :) jinak ti krátké vlasy moc sluší :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásný vlásky :)) moc ti sluší :) mě už z takového mikáda vlásky dorůstají a mám je u ramen :) ale mikádo mě z dlouhých vlasů, až po zadek moc bavilo!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť