SOCIAL MEDIA

my job

5. marca 2019
Keď sa ma niekto opýta na moju prácu, vždy sa poteším, pretože som rada, keď o nej môžem hovoriť. Písanie pre mňa ani prácou totižto nie je. Pre mňa je to relax, hobby, voľnočasová aktivita, ktorá ma dokáže uživiť.
Aj napriek tomu, že túto prácu milujem, raz za čas sa stane, že toho mám po krk a šibe mi z toho. Doslova.

Viete, napísať jeden článok za deň, pritom si vypiť dobrú kávu alebo víno je pekná predstava, lenže v skutočnosti to tak vôbec nie je. Každý novinár, žurnalista alebo človek, ktorý články píše sa určite pri tomto teraz usmial, pretože veľmi dobre vie, ako to funguje.
V skutočnosti totižto pracujete 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Okrem toho, že musíte vedieť všetky informácie ohľadom článku, ktorý píšete, musíte mať všeobecný prehľad o tom, čo sa deje vo svete. Musíte byť neustále online, aby ste vedeli v prípade nejakej udalosti okamžite zareagovať. Musíte neustále zhľadávať nejaké zaujímavé informácie, ktoré by stáli za to, aby ste ich spracovali. Musíte byť neustále v pozore a tí, ktorí snívajú o práci, ktorá je ohraničená nejakou pracovnou dobou, môžu na žurnalistiku rovno zabudnúť.
No aj napriek tomu, že je toho občas veľa a párkrát som si myslela, že mi vybuchne hlava, by som nechcela robiť nič iné a posledné štyri roky, ktoré sa tomu venujem, boli tými najlepšími. Stretla som sa a spoznala sa s mnohými zaujímavými ľuďmi, nabrala som obrovské množstvo nových informácií a posunula sa o veľký kus ďalej.
A to je ešte len začiatok.
Teším sa totižto, čo bude ďalej. Koho stretnem, o čom sa zas dozviem a o čom budem ďalej písať. Pretože to všetko ma posúva neustále ďalej, zisťujem zaujímavé veci a baví ma to. Práve preto dúfam, že aj vy máte nejaké takéto hobby, ktoré rozvíjate, a ktoré máte radi.
Ja okrem písania zbožňujem aj kreslenie, ktorému dávam posledné dni stále viac a viac šancu. Takisto milujem knihy, hudbu, šport, a práve preto sa všetkému, čo mám rada, snažím dávať priestor.
A mali by ste aj vy. Ak ste sa k niečomu, čo máte radi, nedostali nejako dlhšie, určite si spravte čas a neodkladajte to, pretože sa k tomu potom tak skoro nedostanete.

5 komentárov :

  1. Veľmi pekný príspevok. Budem veľmi rada ak sa zastavíš aj na mojom blogu.
    Môj blog: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. I definitely relate to this post. There have been so many times that I've had to cancel plans or re-arrange my schedule because a new deadline crops up or someone needs a dozen articles by morning. Being a writer/journalist can be tough but also rewarding!
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásný článek! Důležité je dělat to, co nás baví a když je to někdy náročné, tak to nevzdat :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť