SOCIAL MEDIA

formal outfit

1. marca 2019
Myslím si, že každý by mal mať doma nejaký ten formálny outfit, ktorý môže nosiť na určité príležitosti. Ja mám takýchto outfitov viac, no vždy si rada dokúpim nejakú maličkosť, ktorá by sa mi hodila.
Dnes som si pre vás pripravila taký menší návod a inšpiráciu na to, ako si takýto outfit poskladať a na aké kúsky staviť.

Keďže aj počas klasických dní veľmi často nosím sukne alebo šaty, ak sa niekam chystám a outfit by mal byť formálnejší, rada stavím aj na nohavice alebo nohavicový kostým, ktorý vyzerá žensky a veľmi dobre. Dnes sa teda zameriam najmä na nohavice, ktoré skombinujem s nejakou blúzkou alebo topom.

Pants

Začneme teda nohavicami. Vždy rada stavím na cigaretový typ nohavíc, ktoré sú na členkoch jemne zúžené. Skvelo sa kombinujú s lodičkami alebo inými vysokými nohavicami. 
Na nejaké formálne príležitosti radšej volím tmavšie farby ako napríklad čierna alebo tmavšia sivá. Tento rok sú veľmi obľúbenými vzormi kocky, ktoré vyzerajú na nohaviciah naozaj perfektne. 

Top
Druhou dôležitou časťou je top. Ten by mal byť tiež formálnejší a mal by vyzerať dobre. K tmavým nohaviciam sa perfektne hodí buď niečo tmavé, ako napríklad bordový top alebo naopak, niečo bledé ako biely top. Na ten biely sa môžete tešiť, že ho uvidíte aj tu na blogu v nejakom outfite, pretože som si ho objednala :). 
Najradšej k formálnym outfitom nosím blúzku alebo nejakú jemnú košeľu. Zdá sa mi, že sa hodia k celku najlepšie. 

Shoes
Základom sú aj správne topánky. Osobne zbožňujem pekné lodičky, ktoré robia nohy veľké pekné. Tieto dvoje čierne ma okamžite zaujali a nad tými druhými už dlhšie rozmýšľam. Zlatá perfektne dopĺňa celý outfit a keď jej nie je veľa, vôbec nevyzerá rušivo. Plus, zlatá je tento rok naozaj IN, spolu so striebornou, a vyzerá v outfite naozaj skvelo. 

Bag
A samozrejmosťou je aj pekná kabelka, ktorá sa k celému outfitu hodí. Najradšej mám malé buď crossbody kabelky alebo len také listové, ktoré sú len tak do ruky. 

Takto nejako si predstavujem formálny outfit, ktorý je štýlový, ženský a pekný. A čo vy? :)

7 komentárov :