SOCIAL MEDIA

about my dog

7. marca 2019
Nedávno som si uvedomila, že som písala na blogu snáď o všetkom. Móda, kozmetika, hudba, knihy, hobby, voľný čas, rodina, priatelia, citáty.. Bolo toho naozaj veľmi veľa. Potom som sa však jemne zarazila a napadlo mi, že som ani raz nepísala článok o mojom psovi, ktorého z celého srdca zbožňujem. A práve preto, po viac ako štyroch rokoch odkedy je na svete, sem prinášam článok o ňom s jeho fotkami.

Teddy je náš tretí pes v poradí, ktorého máme ako rodina. Ešte predtým, ako som sa vôbec narodila sme jedného mali. Bol to nemecký ovčiak a nejako som sa s ním "nestretala", pretože bol vonku a ja som mohla mať nejaké dva-tri roky.
Neskôr, neviem presne kedy, ale nebolo to po dlhom čase, sa rodičia rozhodli, že kúpia milého, dobrého psíka, ktorý bude pre rodinu s dvomi malými deťmi dobrý. Čo vymysleli? Labradora. Bola to asi tá najlepšia vec, pretože sme s ním prežili krásnych, približne 12 rokov. Po dosť ťažkom rozlúčení sme mali pár mesiacov prázdny dvor bez psa. Museli sme si nechať nejaký čas, aby sme sa spamätali z nášho milovaného psíka a vybrali si nejakého iného.
Doteraz si pamätám, ako sme išli na výstavu psov, kde sme sa pozerali, akého psa by sme si mohli zaobstarať, aké plemeno by bolo to najlepšie pre nás. Ja som už predtým spomínala Nemeckú dogu, pretože sa mi to plemeno neskutočne páčilo a ako som ho tam uvidela, okamžite som vedela, že to bude ten pes. Ten, ktorý nám bude žrať nervy a obklopovať nás láskou.
Moja mama bola celkom zdesená z veľkosti tohto plemena, no nakoniec sme sa rozhodli. Už o pár týždňov sme mali doma, v celkom veľkej deke, zabaleného nového člena rodiny, Teddyho.

Teddy nebol už ani ako šteniatko moc malý. Keď sme ho brali domov, mali sme vzadu v aute pripravenú stredne veľkú bedničku, do ktorej sme ho chceli dať, aby sa mu lepšie cestovalo, no nezmestil sa do nej :D 

Keď niekto povie, že má veľmi veľa zážitkov so psom, verím mu. My sme si s týmto preskákali naozaj veľmi veľa. Okrem toho, že v zime pravidelne spáva vo vnútri, keďže je to skôr pes, ktorý spáva vonku len na jar a v lete, neustále slintá. Musíte si zvyknúť, že jeho sliny budete mať fakt úplne všade. 
Veľmi rád sedáva na našej sedačke a to na štýl, že má zadok na sedačke a predné labky na zemi. Je mu to jednoducho tak pohodlné. 
To, že kupujeme obrovské balíky granúl skoro každý mesiac vás asi neprekvapí. Veľký pes má jednoducho veľkú spotrebu! :D 
Aj napriek tomu, že mi zničil jednu knihu, nejaké to oblečenie a zašpinil neskutočne veľa vecí, nikdy by sme ho nevymenili. Máme ho strašne radi a nevieme si už život bez neho ani len predstaviť :) 
A čo vy, máte doma psíka alebo iné domáce zvieratko? :) 

6 komentárov :

  1. Nádherný je. My máme doma šestiměsíční štěňátko, taky po několika měsících prázdného bytu bez psa. Bez něj to prostě nebylo ono.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. wau ten je nádherný, psíky milujem my máme cane corso a yorkshira :D
    leekralovaa

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No to je teda mazel <3, já mám doma křečka, děda má psa na chatě a my kočky, ale moc je nevidím... spíše věnuji čas pejskovi u přítela.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jéé, ten je krásný! My máme labradorku a je to taky radost, akorát je hrozně praštěná :D Miluju zvířata, hlavně pejsky :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť