SOCIAL MEDIA

what to wear with white blouse?

13. februára 2019
Veľmi dlhú dobu nakupujem výhradne cez online obchody. Je mi to pohodlnejšie a takisto mnohokrát aj výhodnejšie. Určite si viete aj vy predstaviť takú tú idylku, kedy si vezmete do ruky pohár vína alebo kávu či čaj, otvoríte svoj obľúbený internetový obchod a doslova na ňom zabijete niekoľko hodín hľadaním nejakého pekného kúsku. Mne sa to stáva poslednou dobou dosť často, pretože som akoby stále "hladná" po niečom novom.
Niektorí si možno povedia, že je to len klasická obsesia nakupovaním, no tú som nikdy až tak nemala. Samozrejme, vždy som si rada kúpila niečo nové alebo len tak pobehala obchody vo svojom voľnom čase, ale len málokedy som vyšla s nejakým oblečením, doplnkom alebo nejakou vecou, ktorú som si zakúpila.
Teraz mám však potrebu, doplniť svoj šatník, omnoho silnejšiu, a preto sa neraz pozastavím nad tým, ako som odoslala ďalšiu objednávku a vypočítavam dni, kedy približne príde kuriér, aby som vedela, či ma zastihne doma alebo nechám prebrať zásielku niekomu inému (najčastejšie mojej zlatej babke, ktorá býva oproti).
Medzi najnovšie kúsky patrí aj táto krásna blúzka, na ktorú som sa fakt tešila. Osobne to mám tak, že pri objednávaní oblečenia či nejakých "fashion" vecí sa teším na všetky, no vždy tam je jedna, na ktorú sa teším viac. V tomto balíčku to bolo rovnako. Prišlo mi niekoľko zaujímavých vecí, no aj tak som sa tešila na túto blúzku asi najviac.
No, lenže viete, ako to býva, keď sa na niečo tešíte a máte trochu vyššie očakávania, akoby sa patrilo. Blúzka je krásna, skvelo mi sedí, lenže .. je dosť priesvitná.
Takýchto vecí mám doma niekoľko a všetky skončili úplne vzadu v šatníku, pretože ich vôbec nenosím. Nemám ich jednoducho s čím skombinovať tak, aby mi spod takej priesvitnej tenučkej látky nebolo vidieť spodné prádlo.

Keďže je blúzka už asi piatym kúskom, ktorý je takto nepekne priesvitný, rozhodla som sa, že s tým budem bojovať a niečo vymyslím. Pozisťovala som si informácie na internete, ako sa dá takáto blúzka kombinovať a na moje prekvapenie, vyskočilo mi omnoho viac linkov, ako som čakala. Okrem toho som si pozisťovala informácie od kamarátok, ako takéto veci nosia, či ich vlastne nosia a ak áno, čo si vlastne dávajú pod alebo na blúzku, aby neboli "obnažené".
Po krátkom prieskume som usúdila, vďaka informáciám na internete (na ktorom dnes nájdete naozaj všetko a mnohokrát aj to, čo vy sami nechcete), pár poznatkom od kamarátok a mojim vlastným dedukciám, že by som si mala kúpiť nejakú podprsenku, ktorá je ozdobná a aj napriek tomu, že bude spod blúzky jemne vidieť, bude to vyzerať dobre.
Najprv som "zašla" do môjho šatníka na ďalší menší prieskum a hrabala som sa v podprsenkách. Začala som si trochu klopkať na čelo, prečo mám samé pekné čipkové a ozdobné podprsenky v tmavých farbách ako napríklad čierna alebo červená a tie biele či telové mám bez ozdôb, obyčajné podprsenky, ktoré nosím poväčšinou na doma. Sú síce pohodlné, no pod takouto blúzkou by určite nevyzerali dobre.
A čo nasledovalo po mojom zistení v šatníku? Samozrejme, uvarená káva a ďalšie, niekoľkohodinové scrollovanie na internete, počas ktorého som hľadala nejaké pekné podprsenky.

Našla som! A nebol to vôbec žiaden boj. O tom, kde nakupujem spodné prádlo a niečo viac, vám určite spíšem článok a to veľmi skoro, sľubujem! Našla som si krásnu čipkovú bielu podprsenku, ktorá bola však ozdobná snáď zo všetkých strán. Hneď som sa do nej zamilovala a okamžite som si ju objednávala, spolu s ďalšími kúskami, ktoré som, samozrejme, takisto nutne potrebovala.
Nakoniec tak blúzku môžem pokojne nosiť bez toho, aby som sa cítila nejak zle. Väčšinou na nej mám ešte niečo, nejaké sako alebo sveter, najmä z dôvodu zimy, ktorá ešte panuje, no určite ju plánujem nosiť aj na jar alebo počas leta :)
A ako vy riešite takýto problém? Budem určite rada za nejaké vaše rady alebo poznatky, pretože toho nie je nikdy dosť! :)

3 komentáre :