SOCIAL MEDIA

favourite shower gels

25. februára 2019
Na mojom blogu môžete veľmi často vidieť rôzne recenzie alebo tipy skôr na dekoratívnu kozmetiku. V tejto kozmetike sa celkom dobre vyznám, viem, ktoré produkty robia dobre mojej pleti a ktoré sú kvalitné, no na druhej strane rada skúšam niečo nové, čo som doteraz nevyskúšala.
Len málokedy sa pri kozmetike zameriavam na tie "klasické produkty" ako sú mydlá, sprchové gély alebo šampóny, pretože to sú výrobky, ktoré si často kúpim len tak, nehľadám nejaký špeciálny typ, pretože často sú veľmi podobné.

Nedávno som však rozmýšľala, aký nový sprchový gél si kúpim, pretože ten môj mi už dochádza a spomínala som si, aké som mala, a ktoré patrili medzi také moje najobľúbenejšie.
Rozmýšľala som najmä nad vôňou, hustotou a celkovou aplikáciou a napadlo mi niekoľko sprchových gélov, mliek alebo pien, ktoré som doma mala a vyhovovali mi. Spísala som ich do článku pre vás, aby som vám možno dala radu na to, čo kúpiť, ak vôbec neviete a chcete dobrý sprchový gél.
nivea

Ako prvý mám nie sprchový gél, ale sprchovaciu penu Nivea Silk Mousse. Táto pena bola pre mňa niečím novým, pretože som dovtedy používala klasické gély. Mala som ju v dvoch vôňach a to v kombinácií raspberry & rhubarb, ktorá sa stala aj mojou najobľúbenejšou a je skvelá najmä na jar a leto, a vanilla & caramel, ktorú takisto milujem a je vhodná skôr na jeseň a zimu.
Bola som zvedavá na tento výrobok, pretože som netušila čo očakávať. Myslím, že je to tak asi najlepšie, keď nemáte očakávania, pretože vás potom nemôže nič sklamať.

Pena sa veľmi jednoducho nanáša. Páči sa mi plochý dávkovač, z ktorého sa veľmi jednoducho pena dostane von. Jednoducho sa stláča aj v tom prípade, keď máte vlhké alebo mokré ruky pri sprchovaní. Pena má úplne klasickú konzistenciu, ako klasické peny, s ktorými už pravdepodobne máte aj nejaké tie skúsenosti.
Okrem jednoduchého nanášania sa aj príjemne rozotiera. Nie je príliš hustá a tak sa po pokožke krásne rozotrie. Okrem toho nádherne vonia, ale to už len z názvov vôní môžete sami usúdiť. Vôňa však pretrváva veľmi dlho aj po osprchovaní, čo som vždy veľmi nadšená.
Aj vďaka týmto výhodám sa stal tento výrobok jedným z mojich najobľúbenejších. Celkom ma to samú prekvapilo, pretože som bola skôr voči takémuto skupenstvu skeptická.

Keď som naposledy objednávala z Notino.sk, nechala som na sestre, nech vyberie nejaký sprchový gél. Je vždy dobré mať aspoň jeden v zásobe a spolu sa vždy o jeden delíme, aby v kúpeľni alebo presnejšie v sprchovom kúte, nebolo otvorených milión fľaštičiek. Vybrala takisto značku Nivea, pretože doma ju máme naozaj veľmi radi, no tentokrát to nebude pena, ale klasický sprchový gél. Neviem síce podľa čoho vyberala, no môžem povedať, že vybrala naozaj skvelo. Týmto sprchovým gélom bol totžito Nivea Powerfruit Fresh, ktorý vonia naozaj krásne a boli sme z neho obe nadšené.

Vôňa je zaujímavá. Cítiť v nej vôňu bobúľ, ktorá je veľmi svieža a príjemná. Vhodná presne na jar alebo leto, ktoré pomaly prichádzajú.
Hustota a celková konzistencia sprchového gélu je rovnaká, ako pri asi všetkých sprcháčoch, ktoré určite máte doma aj vy. Práca s ním je tak jednoduchá. Gél príjemne pení, vďaka čomu sa s ním príjemne osprchujete.
dermacol
Ďalším tipom, ktorý pre vás mám je sprchový gél od značky Dermacol. Myslím, že veľká väčšina má s týmito sprchovacími gélmi skúsenosti, pretože sú veľké, krásne voňajú, je ich veľmi veľké množstvo rôznych druhov a sú za skvelú cenu. Ja som si tieto sprchové gély zamilovala najmä kvôli tomu, že vždy keď si chcem nejaký nový kúpiť, mám možnosť vybrať si nejaký nový a môžem tak neustále skúšať nové vône. Niektoré sú totižto dobré na leto a iné zas na zimu.
Gély sú klasické, krásne voňajú, majú príjemnú konzistenciu a dobre sa s nimi manipuluje. Sú dostatočne veľké, a tak vystačia na dostatočne dlhú dobu.

Na koniec by som chcela spomenúť ešte intímne gély, ktoré používam niekoľko rokov. Medzi moje obľúbené intímne gély patria tie od Nivei, Lactacydu a od Ziaji. Sú to gély, ktoré sú jemné k intímnym partiám, nijako ich nedráždia. Mnohokrát sa mi totižto v minulosti stalo, že ak som si aj tieto partie umývala klasickým sprchovým gélom, mala som rôzne problémy ako svrbivosť alebo zapálenie.
Viem, že niektorí ľudia zastávajú to, že ani tieto intímne gély nie sú pre tieto partie správne a najlepšia je iba čistá voda, no úprimne si neviem predstaviť, že po celom dni, a napríklad takom letnom, kedy sa človek potí, by som si aj tieto partie neumyla nejakým gélom.
Presný druh týchto gélov vám sem nebudem dávať, pretože je to naozaj na dlhšie a je ich viac, ktoré som vyskúšala a sadli mi, a preto možno niekedy v budúcnosti napíšem článok, ktorý sa zameria len na intímnu hygienu.

A čo vy a sprchové gély? Ktoré sú vaše obľúbené?

12 komentárov :

  1. Tie šľahačky Nivea sú fakt skvelé. Mala som tú vanilkovú a úžasne držala tvar, nestiekla mi hned z ruky. Navyše sa mi zdá, že pokožku aj mierne hydratovala a nebola som tak suchá ako zvyčajne po iných géloch. Len ju úplne bežne v obchod nemajú.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne ako hovoríš, vôbec nestekala a akoby aj hydratovala! :) V drogérkach alebo v obchodoch nekupujem drogériu, takže som nejako nevedela o tom, že ju nemajú bežne dostupnú. Je to škoda, pretože je naozaj skvelá!

      Odstrániť
  2. Tu Niveu mám doma taky a těším se až ji vyzkouším, určitě je super, mám ráda pěnové produkty :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  3. I always get so many good comments about nivea's products!! i need to try them out

    www.blossomikebana.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já mám ráda sprchové gely od Yves Rocher, ale ty sprchové pěny od Nivei bych taky ráda vyzkoušela.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sprchové gély od YR som zatiaľ vyskúšala len asi jeden alebo dva, takže s nimi nemám toľkú skúsenosť, ale inak som bola celkom spokojná :) Určite peny vyskúšaj, sú super! :)

      Odstrániť
  5. Od Dermacolu som sprchové gély ešte neskúšala a ani ma ničím nelákajú. Sprchové peny naopak zbožňujem a taktiež patria k mojim obľúbencom. Mala som aj sprchovú penu myslim že sa volala Spa rituals? Alebo tak nejak. Bola v elle časopise ako darček ale neviem ju odvtedy zohnať. Počula som, že by mala byť aj v DM ale nebola tam. :D tak hľadám ďalej.
    www.danycuks.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wau, tak o tejto pene som ešte nepočula, ale je škoda, že ju nemožno zohnať, keď mala aj nejakú tú "reklamu" v časopise.

      Odstrániť
  6. Obě sprchové pěny mám a zbožňuji je :-) určitě později půjdu do dalšího druhu!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť