SOCIAL MEDIA

new year, new me?

5. januára 2019
Na všetkých sociálnych sieťach vidím, ako si ľudia dávajú nejaké novoročné predsavzatia. Ako to bude tento rok naozaj ich rok. Ako to bude omnoho lepšie, ako ten predchádzajúci, ako budú viac vášniví a budú robiť to, čo ich baví. Ako si nebudú všímať ľudí, ktorí im budú hovoriť, že to nedajú a podobne.
Takýchto statusov, citátov a fotografií som videla veľa. Áno, číta sa to pekne a dobre, pretože to znie dobre, ale pravda je trochu iná.

Prečo niekto na to, aby začal žiť naplno, potrebuje nový rok? Načo potrebuje dátum 1.1. na to, aby začal robiť to, čo miluje?
Ja si žiadne predsavzatia nedávam, pretože sa stanú dve veci. Buď na ne zabudnem alebo ak ich mám aj niekde napísané, akoby naschvál ich nedodržím. A potom mám zo seba zlý pocit, pretože väčšinu času som človek, ktorý takéto veci dodržiava.

A preto som si už dávno povedala, že každý jeden deň si užijem. Že každý jeden deň bude plný toho, čo milujem.
Viem presne odkedy som začala som život brať úplne inak, kedy som ho začala brať tak, že každý jeden deň je na to, aby sme ho prežili naplno. Presne posledný rok na strednej, kedy som vedela, že sa mi ten čas na tom mieste kráti. Bol začiatok septembra 2017 a ja som si hovorila, že by bolo fajn, keby prežijem posledný maturitný ročník naplno a najviac ako sa dá.
A presne odvtedy som si začala každý jeden deň užívať aj bez toho, aby som čakala na nový rok, na nový mesiac, na novú školu alebo na pondelok.
Medzitým sa udialo naozaj mnoho vecí, ktoré mi ešte len podporili moju myšlienku na to, aby som si užívala so svojimi blízkymi každý jeden deň, pretože aj keď sa nám to zdá ako klasická rutina, je to niečo, čo je veľmi vzácne.

A nie, nevážim si len každý jeden deň, ktorý môžem robiť to, čo ma baví, ale takisto aj to všetko, čo mám, pretože viem, že to nie je samozrejmosť.
A presne ako moja najlepšia kamarátka Lola povedala: "Rok 2018 bol najlepší, najhorší a najrýchlejší." 
Udialo sa v ňom nespočetne veľa udalostí a vecí, nad ktorými by som len krútila hlavou, keby mi to niekto povie na začiatku roka. A tak dúfam, že aj tento bude naplnený všetkým, pretože rovnako ako som niekedy povedala: Tento rok si plánujem užiť naplno a so všetkým, čo k tomu patrí.

9 komentárov :

  1. Veľmi krásne napísané. ♥ Treba si užívať každý jedeň deň. Dátumom sa život nezmení lusknutím prsta. ;)

    Prajem ti ešte krásny deň a pozývam ťa na moju
    novoročnú GIVEAWAY♥ .

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Súhlasím s tebou na 100%, na čo dátum 1.1. keď sa dá začať hocijakú sekundu, akú si len zmyslíš, stačí chcieť :)
    Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Přesně tak. Začátek roku asi láká k nějakým změnám, ale jak píšeš, začít se může úplně kdykoliv. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já si předsevzetí dávám a dávám si je ráda. Většinou jsem si je dávala ale počas celého roku, vždy na následující měsíc, co chci všechno stihnout a tak. Teď jsem si dala i na začátku roku nějaká předsevzetí, tak jsem zvědavá, jak mi to půjde.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já o novém roce psala na svém blogu. Né, že bych si dávala nějaká extra velká předsevzetí, ale přeci jen je to datum 1.1. takové magické a v hlavě to vyvolá takovou pomyslnou startovací čáru :)

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
  6. souhlasím... já si taky užívám každého dne, setkání, události. Už i proto, že nikdy nevím, jestli se bude opakovat nebo nebude náhodou poslední.
    Kalamita life

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak to mám s předsevzetíma taky. Dle mého názoru lidem chybí odvaha a tak si myslí, že ty změny za ně udělá nový rok (týden, práce, škola...). Člověk může začít hned!:)
    Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nedávám si předsevzetí, spíš mám takový plán, vždycky mám plán :D Na rok, na měsíc, na týden ... Jsem poměrně velký prokrastinátor a potřebuju mít všechno napsané a odškrtávat :D Ale užívat si každý den naplno a nečekat na 1.1 jako na spasení? Jednoznačně souhlasím.

    www.adele-daily.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť