SOCIAL MEDIA

motivačný diár 2019

2. októbra 2018
Každý školský rok, po dobu štrnástich rokov, som začínala na začiatku septembra, ako každý iný žiak na základnej či strednej škole. Tento rok to však bolo trochu iné, pretože som začínala až 26. septembra, ako prváčka na vysokej škole.
Predtým, ako začne nejaký školský rok, si vždy spravím takú predprípravu. Okrem toho, že si kúpim nejaké tie farebné perá (ktoré koniec koncov aj tak v škole nepoužívam) a zakladače, mi nesmie chýbať ani diár. Posledné tri roky mám pri sebe školský motivačný diár, o ktorom som vám nedávno aj písala.
Keď som pred pár dňami začala školu a mala som prvé prednášky, kde nám hovorili základné veci, ktoré budeme potrebovať, minimálne päť ďalších ľudí vytiahlo zelené školské motivačné diáre a ja som sa len usmiala. Ani sa nečudujem, že ich majú, pretože sú naozaj perfektné.

Dnes to však bude článok o trochu iných diároch. Mám pre vás rovno dva na rok 2019 a musím vám povedať, oba sú tak krásne, že som sa do nich hneď zamilovala.
Prvým diárom je klasický Motivačný diár na rok 2019 od I Can Academy, ktorý som už niekoľko rokov po sebe mala. Ako každý rok, keď mám nový, tak aj tento rok hovorím, že toto nové vydanie je ešte krajšie od toho predošlého. Tmavá fialová farba s jemnými zlatými detailami ma dostala. Elegantný a zároveň veľmi praktický diárik mi padol do oka ihneď.
Hneď na prvej strane v diáriku nájdete miesto, kam si napíšete svoje kontaktné a osobné údaje. Ak máte diár prvýkrát, máte tam aj návod, ako ho používať. Nemusíte sa však ničoho báť, nie je to nič ťažké.
Nechýba ani zhrnutie minulého roka, kde si napíšete zoznam svojich úspechov, to, čo si chcete zapamätať alebo to, v čom sa chcete zlepšiť budúci rok.
Mojou obľúbenou stránkou je 101 cieľov. Túto časť si vyplňujem väčšinou prvú, pretože ma to najviac baví - dávať si ciele, aj keď tie najmenšie, ktoré môžem v ďalšom roku splniť. Vždy sa teším, keď si ich počas roka môžem jeden po druhom pekne odškrtávať.
Na prvých stránkach nájdete aj kruh života, do ktorého si jednoducho napíšete nejaké oblasti vo svojom živote, pripíšete k nim body a na konci roka máte ďalší kruh života. Ten po celom roku takisto znova vyplníte a môžete oba porovnať. Uvidíte, kam ste sa za takú dobu posunuli.
To, čo sa mi zdá, že je novou dvojstránkou v tomto diáriku, sú "tabuľky", do ktorých si napíšete dátumy a mená, kto má kedy narodeniny. Nikdy tak nezabudnete niekomu zablahoželať, pretože to máte neustále na očiach. Takúto časť som potrebovala ako soľ, pretože som si vždy všetky dátumy vypisovala do zadnej časti "Poznámky". Problém bol v tom, že som v tom mala taký menší chaos a skôr mi to nepomohlo ako by mi to pomohlo :D

Príjemným "osviežením" sú aj motivačné citáty alebo nejaké farebné stránky, ktoré v diáriku nájdete. Nechýba mesačný plánovač a neskôr aj klasický týždenný plánovač, čo je taká tá "najdôležitejšia časť", kde si píšete všetko, čo potrebujete. 
A keď prejdete všetky prvé stránky, kde sa nachádzajú aj štátne sviatky, školské prázdniny a podobné voľné dni, dostanete sa už na rok 2019 a na samotné mesiace. Pred každým mesiacom vás čaká mesačný plánovač a neskôr aj úloha alebo nejaký motivačný text, ktorý vám môže v nejakej fáze vášho života pomôcť. 
Keď pretočíte stranu, nachádzate sa už na presnom týždni. V tejto časti máte navrchu napísaný nejakýcitát alebo výrok, ktorý by vám mal pomôcť. Ďalej to je zámer týždňa, kde si napíšete, čo je akoby najdôležitejšou úlohou v tomto týždni pre vás a takisto aj nový zvyk. Nachádzajú sa tu aj tri najdôležitejšie úlohy na týždeň. 
Pri každom dni si môžete odškrtnúť, či ste daný nový zvyk splnili alebo sa vám to nepodarilo. Ďalej nasleduje miesto, kde si napíšete dôležité veci, ktoré vás čakajú alebo ich potrebujete a následne máte jeden riadok miesto na to, za čo ste vďační. Ak niekedy neviete, čo napísať, spomeňte si aj na tie najmenšie detaily z dňa a uvidíte, že vás niečo napadne.
Ku koncu týždňa zas máte miesto na to, aby ste odpovedali na rôzne otázky ako napríklad Za čo ste v tomto týždni vďační? Aká nová skúsenosť obohatila váš týždeň? A podobne. Na spodnej časti je aj "kreatívne miesto", ktoré môžete využiť akokoľvek chcete vy. 
Na konci mesiaca máte aj miesto na jeho zhodnotenie :)

To, čo sa mi veľmi páči a je novinkou na tomto diáriku, je to, že má gumičku a dá sa tak lepšie "uzatvoriť". Nie raz sa mi stalo, že som niekam išla, diár mi vypadol a všetko, čo som mala v ňom sa mi rozsypalo. A poviem vám, bolo toho dosť, čo som si tam ja vždy zakladala :D 

Na posledných stranách máte miesto, naozaj dostatok miesta na Poznámky, Obľúbené citáty, Nápady a inšpirácie a na Moje najlepšie ja. 
Tento nádherný diár ma naozaj neuveriteľne oslovil, pretože sú na ňom krásne detaily, ktoré mi hneď padli do oka. Je to napríklad dizajn, farby do ktorého je zladený, dve záložky v krásnej fialovej a zlatej farbe a mnoho ďalšieho. 
Ak ste doteraz motivačný diár nemali a chceli by ste ho, určite by ste mali doň ísť, pretože je to niečo, čo vás naozaj nakopne a pomôže vám ísť dopredu. Ja som pred tromi rokmi takisto nebola vôbec naučená na diáre, všetko som si písala na papieriky alebo do mobilu a vyhovovalo mi to, no neskôr som zistila, že mať všetko na jednom mieste a neustále pri sebe je naozaj na nezaplatenie. Dnes si bez diára neviem predstaviť deň :) 
A čo vy? Používate diáre? 

7 komentárov :

  1. Pro mě je diář nutnost a co si nenapíšu, neexistuje. Mám s obrázky Muchy, ale tento vypadá opravdu překrásně a snad bych o něm i uvažovala. :) Takový styl se mi líbí, jednoduchý, ale zároveň zdobený a promyšlený.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. What a wonderful diary! I love that there is a place to write down all of your successes.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. This diary looks perfect for the year. I need a similar one!
    xx

    http://www.mybeautrip.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. diář na rok 2019 ještě nemám, vlastně ani nevím jaký si mám pořídit

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Teeda vypadá zajímavě. Chtělo by to nějaké shrnutí i na konci roku, jak ti diář pomohl a jak dopadl, moc by mě to zajímao. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Taky mám tento diář, ale letošní a je opravdu velmi povedený.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tento poznám a mám ho prvý rok. Je fakt skvelý, páči sa mi to množstvo motivácie, ktoré sa v ňom ukrýva. Rovnako ma baví čítať si aj tie citáty. Je to fakt skvelý diár. Ešte mám rada diáre od Evity, tie sú podobné, tiež majú nejaké tie citáty a priestor pre vlastné veci.

    OdpovedaťOdstrániť