SOCIAL MEDIA

how to apply eyeliner

24. októbra 2018
Ahojte!
Dnes som sa rozhodla, že vám napíšem niečo o tom, aké linky používam a ako si ich vlastne kreslím. Článok s produktami - linkami, ktoré používam som už raz písala, no odvtedy sa u mňa výrobky dosť vystriedali, a preto mám pre vás aj nejaké novinky.
očné linky
Nazrieme trochu do minulosti, a to presnejšie do druhého ročníka strednej školy, kde sa začal taký môj pokus o kreslenie liniek. Keď sa spätne na tieto linky pozerám, neboli zlé, vyzerali dobre, ale stále to nebolo ono. S postupným, pravidelným kreslením liniek som dostala lepšiu prax a linky sa stali takým mojim poznávacím znamením a pravidelnou rutinou, ktorá nikdy nechýbala. Ani som nejako už neuvažovala nad tým, keď som sa ráno postavila pred zrkadlo a kreslila som si ich. Postupom času som si ich kreslila aj výraznejšie, väčšie či dlhšie.
Linky nosím doteraz. Raz za čas sa mi stane, že sa mi nechce, pretože som menej spala a som dosť unavená :D Alebo keď idem len na jednu prednášku a v meste som nejaké dve hodiny. Vtedy mi stačí urobiť si obočie, dať si špirálu a vychádzam z domu.
cierne linky

Niektorí sa ma pýtajú, či mi kreslenie liniek náhodou netrvá príliš dlho a či tak nezabíjam ráno drahocenný čas, kedy by som mohla ešte spať. Odpoveď je nie. Samozrejme, niekedy mi to trvalo dlho, kým som si linky nakreslila, ale postupom času to bolo stále rýchlejšie a rýchlejšie a dnes mi to trvá len naozaj kratučko.

Začnime teda tým, aké produkty používam. Gélové linky som skúšala, no nevyhovovali mi. Neviem či je to tým, že som nemala dobrý aplikátor alebo som sa s tým nenaučila dobre robiť, no nevyhovovali mi, a tak som ostala mi tekutých.
Z tekutých som vyskúšala asi všetky možné typy. Zo začiatku mi veľmi vyhovovali linky v pere. Tie nie sú až tak tekuté, a preto sú, podľa mňa, pre začiatočníkov ako stvorené. Nikde netečú a ani s nimi nemáte problémy. Ja som ich však rýchlo vždy vypotrebovala a ku koncu sa s nimi maľovalo už veľmi ťažko. To bol aj dôvod, prečo som prešla na ďalší typ, pri ktorom som aj ostala.
Druhým typom liniek sú linky s aplikátorom, ktorý si "namáčate" do obsahu "fľaštičky". Takéto linky mi vyhovujú najviac a s nimi sa mi robia aj tie najlepšie linky.
Vyskúšala som viacero značiek, no teraz mám najpoužívanejšiu značku Catrice. Mám to vždy tak, že nejakú značku si obľúbim, používam ju dlho a potom vyskúšam len tak nejakú inú, odrazu sa mi zapáči a prejdem na ňu. Tieto linky si vždy kupujem na Notino.sk, kde som našla tak veľa zaujímavých liniek, že pri najnovších objednávkach vždy niečo nové objednám :D
mačacie linky

A ako na to?
Na internete nájdete určite veľmi veľa typov, ako vlastne namaľovať linku. Najlepšie urobíte, ak si vy sami nájdete spôsob, ktorým to budete robiť. Dôvod je ten, že niektoré spôsoby vám nemusia vôbec sedieť. Keď som si začala kresliť linky ja, tutoriály som vôbec nepozerala a skúšala som to len tak. Hovorila som si, že uvidím, ako to vyjde. A vyšlo. Neskôr, keď som videla nejaké videá, zistila som, že mám úplne iný postup, ktorý pre mňa funguje.
Robím to však tak, že si s linkou spravím najprv spodnú časť cípu, ktorý vychádza od oka. Hneď na to, spravím vrchú časť a spojím tento cíp k oku. Ďalej spravím ešte jednu "čiaru" od začiatku oka k tomuto cípu. Keď sa na to tak pozerám, môžem povedať, že si spravím vždy takú "kostru" linky, ako by vlastne mohla vyzerať.
Potom ju začnem vyfarbovať a ešte ju rôzne dorábam tak, aby bola rovná a pekná. Najčastejšie je linka omnoho hrubšia ako začiatočná "kostra", pretože ju rôzne dorábam (najmä vo vonkajšom kútiku oka).
catrice
Toto isté spravím aj na druhom oku. Pri druhom oku si však musím dávať pozor na to, ako nakloniť cíp/špic, ktorý pôjde od oka a aby bol rovnaký, ako aj ten prvý. Toto bol vždy kameň úrazu, keď som si linky začínala kresliť. Často sa stávalo, že som ich mala rozdielne. Samozrejme, ak máte jednu linku jemne inú ako prvú, nemusíte ju kresliť znova. Nebude vám to tak vidno a hlavne, aj vaše oči sú odlišné. Je to rovnaké ako aj s obočím. Nesmú byť však príliš odlišné.
A to je všetko! :) Samozrejme, takto to vyzerá celom ľahko, no mnohí sa praxe boja. Nebojte sa. Čím viac to budete skúšať, tým lepšie budú! :)

Linka, ktorú teraz často používam je Catrice Stylist.
Viacerí sa ma pýtali, či sa mi linky nerozmazávajú. Nestáva sa mi to a myslím, že je to najmä vďaka tomu, že som sa stretla s dobrými linkami, ktoré sa mi nerozmazávali. Ak sa vám to už stalo, vyskúšajte iné výrobky.

A čo vy a linky? :)

7 komentárov :

  1. asi nejde uplne presne popsat, jak delat linky, presne jak pises, kazdy by si mela najit metodu, ktera mu nejvic vyhovuje. nekdy mi to jde od ruky, jindy mam asi spatny den, a rozciluju se u toho :D
    ale delam to vlastne jako ty, zacnu spodnim cipem dole od oka, pak navrchu oka, spojim to a udelam celistvou linku nad celym okem. a pak dotahuju, a snazim se aby linka byla co nejtenci, ale vetsinou se mi povede tlustsi cara coz se mi pak blbe maže :D jsem v tom proste nemehlo, ale kdyz se mi povede tak nejak slusna linka kde nemusim mazat, a nema 5 cm :D tak jsem spokojena.
    catrice neznam, casto jsem resila co je nej, hodne mi vyhovovaly linky od Dermacol se zebřim vzorem, ale zkousela jsem to i s tuzkou a taky to slo, ale linky vedou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja linky veľmi často nosím a už mám tak vytrenovanú ruku, že ju nakreslím za pár sekúnd. Mne tiež nevyhovujú gélové linky, vôbec s nimi neviem robiť s najradšej mám tie v pere ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já linky nepoužívám. Kdysi jsem je zkoušela, ale za prvé mi to moc nešlo a za druhé mi přijde, že mi vůbec nesluší. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nádherný linky :) Taky je nosím, hlavně poslední rok a nejvíce mi vyhovují tekuté linky s tím štětečkem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Linky mám moc ráda, ale za poslední dobu jsem zjistila, že mi některé na očích vadí, štípou a jsou nepříjemné... musím zkoušet. :) Jinak moje nejoblíbenější jsou voděodolné od Essence.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Moc pěkně si linky děláš. Já je neumím :-D a to jsem je zkoušela mnohokrát a s různými linkami (konzistence) a marně :-D takže jsem své marné pokusy raději vzdala.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť