SOCIAL MEDIA

beauty tip: nails

7. augusta 2018
Vždy sa mi páčilo, keď mal niekto v mojom okolí dlhé nechty. Páčili sa mi gélové nechty (presne neviem, aký materiál sa na to teraz používa, nikdy som také nechty nemala, ale myslím tým celkovo umelé nechty), ktoré boli rôznych farieb, mali pekný tvar a ruky vyzerali omnoho lepšie. Tak ženskejšie. Úprimne, aj ja som dlho uvažovala, že stavím na umelé nechty, no odrádzalo ma to, že by som musela chodiť raz (možno aj viackrát) do mesiaca na dorábanie. Mne rastú nechty pomerne dlho a celkovo sa mi to zdalo nejako nepraktické.
Po nástupe na strednú školu som niečo takéto musela úplne vypustiť z hlavy, pretože hotelová akadémia vám takéto nechty nepovolí. Dokonca ani nalakované nie. Je to najmä z toho dôvodu, že keď robíte s jedlom a obsluhujete, nie je to práve najpohodlnejšie a najhygienickejšie. Nechty som preto dlho neriešila a mávala som ich skôr kratšie. Dokonca som si ich ani nelakovala.
Niekedy v treťom ročníku som si však povedala, že si skúsim nechty nechať dorásť. Že možno by som mohla mať aspoň svoje. Nechty som mala dlhé a celkovo som bola s nimi spokojná, no nebolo to príliš praktické v škole, na akciách, kde som pracovala počas školy a určite poznáte aj bolesť zlomeného nechtu. A tak išli nechty dolu.
(zdroj: WeHeartIt)
Presne pred rokom v lete som si však povedala, že si nechty nechám narásť, pretože v posledný ročník v škole už nič okrem maturity nepríde a môžem si dokonca dať aj umelé. Tým svojím prirodzeným som však dala ešte jednu šancu a podarilo sa. Chcela som mať do stužkovej v januári pekné dlhé nechty, čo sa mi aj podarilo a mám ich dodnes.
Moje nechty sú tvrdé a pevné, čo je síce v nejakých veciach výhoda, no na druhej strane je to nevýhoda v tom, že keď sa niečo stane a necht na mi zlomí, zlomí sa hlboko a bolestivo.
Starostlivosť o nechty som spočiatku dosť zanedbávala a nejako som ju neriešila. Neskôr som však zistila, že je veľmi dôležitá, no o nej vám poviem v inom článku. Dnes som sa rozhodla, že vám sem hodím nejaké laky, ktoré som vyskúšala, boli dobré a sadli mi.

Ešte minulý rok v lete som mala úplne krátke nechty, ktoré sa mi aj dosť často lámali. Keď som si povedala, že si chcem nechty nechať dorásť, začala som si ich lakovať. Možno je to len niečo, čo si vsugerujem do hlavy alebo je to pravda, no zdá sa mi, že moje nechty sú omnoho pevnejšie, keď ich mám nalakované. To je aj dôvod, prečo ich mávam nalakované skoro stále a prestávku medzi lakovaním mám jeden, maximálne dva dni - väčšinou počas víkendu alebo dní, kedy som doma.
Môj výber laku závisí od nálady a farby mením každý týždeň. Vždy si v sobotu alebo v nedeľu vyberiem novú farbu a nechty si nalakujem. Možno aj to je dôvod, prečo by som nemohla mať gélové nechty. O pár dní ma farba začne nudiť a chcem ju zmeniť.

Ako prvý lak, ktorý pre vás mám je značka Sally Hansen, ktorá má naozaj perfektné laky. Všetky som si vždy objednala z Notino.sk, pretože som tam našla vždy všetky odtiene, ktoré som potrebovala. Výhodou lakov Sally Hansen je najmä to, že vám vydržia naozaj dlho. Každý môže mať inú skúsenosť, no mne lak vydržal pri klasických činnostiach, ktoré vykonávam, týždeň. Po týždni som už videla nedokonalosti, no približne 6-7 dní lak určite vydržal.
Nevýhoda týchto lakov je tá, že dlho, ale naozaj veľmi dlho schnú. Ja si dávam vždy dve vrstvy laku a keď je lak aspoň trochu stuhnutý, nanesiem druhý krok, ktorým je priehľadný gél, vďaka ktorému lak vydrží dlhšie a na nechtoch vyzerá akoby ste mali gélové nechty. Aj napriek tomu, že schne dlhšie, veľmi sa mi páči to, že vydrží na nechtoch dlho.

Úprimne, nie som príliš veľkým fanúšikom oranžovej farby, no išli sme na dovolenku a chcela som nejakú svetlú farbu. Doma som našla tento oranžový lak a povedala som si, prečo ho nevyskúšať? Úplne som aj zabudla, že ho doma mám. Musím však pozerať, že Sally je v tomto smere naozaj jednotkou, pretože po štyroch dňoch kúpania sa v slanej vode vyzeral lak takto: 

(ospravedlňujem sa za nekvalitnú fotografiu, no bola fotená za zlého svetla)
Lak držal stále perfektne! 

Druhou značkou, od ktorej mám lak a veľmi mi vyhovuje je značka OPI, ktorá má naozaj skvelé laky. Mám od nej dve farby, tmavú hnedú a jemne ružovú. Obe mi vyhovujú, držia na nechtoch veľmi dlho a navyše od značky Sally Hansen aj rýchlo schnú. 
Jemný, jednoduchý. Presne takéto niečo vždy hľadám. Niekedy som mala rada trblietky a nejaké kombinácie farieb, no teraz hľadám skôr niečo jednoduché, aj keď občas tie trblietky na nechty dám!

Posledným lakom a mojim veľkým favoritom je lak od značky Rimmel z kolekcie Rita Ora. Tento lak neuveriteľne rýchlo schne, jednoducho sa nanáša a má krásnu farbu! Okrem toho vydrží takisto dlho (približne 4-5 dní) a neskôr stačí len jemne prelakovať maličké nedokonalosti. Takisto sa ospravedlňujem za fotku, ale inú som nenašla. 


7 komentárov :

  1. amazing manicures.

    https://modaodaradosti.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš nádherné nehty. Taky mě dříve lákaly ty umělé, i jsem je chvíli nosila, ale jak píšeš, nebavilo mě chodit na doplňování.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krása! <3 Ja som si v poslednej dobe obľúbila gélové nechty :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásné nehty, mně se vždycky nejvíc líbily takhle jednoduché bez ozdob :)

    OdpovedaťOdstrániť