SOCIAL MEDIA

motivačný diár

31. júla 2018
Je to až neuveriteľné ako rýchlo prešiel rok a ja znova píšem článok o motivačnom diári. Presnejšie tom školskom. Školský motivačný diár mám už totižto tretí rok za sebou a nemenila by som! Ani za nič.
Zo začiatku som diáre nemala. Všetko som si zapisovala do mobilu alebo na nejaké papieriky. Mala som v tom veľký chaos, no všetko sa to poväčšinou týkalo len školy, a preto som nemala až toľko vecí, ktoré by sa mi mohli stratiť. Neskôr však pribudla práca a ja som pochopila, že potrebujem dobrý diár, do ktorého si budem všetko písať a nebudem zabúdať na dôležité veci, ktoré musím urobiť. Poviem vám, že po niekoľkých rokoch s diármi som zistila, že je to aj pekná spomienka napríklad vtedy, keď si nevediete žiadny denník a chcete si napríklad na nejaký ten deň spomenúť. Ja si síce píšem aj denník, no v diári mám aj také maličkosti, ktoré si inde nepíšem.
Pri tomto motivačnom školskom diári na rok 2018/2018 od I Can Academy si uchováte úplne všetky spomienky a to najmä kvôli tomu, že tam máte dostatok miesta na písanie všetkého. Výhodou je takisto aj to, že okrem školského nájdete aj klasický motivačný. Ten sa mi páči takisto, no tento školský mi vyhovuje nejako viac. Ani sama neviem prečo.

Aj napriek tomu, že školský rok 2017/2018 bol pre mňa posledný taký "klasický", ešte ďalších päť rokov budem študentkou na vysokej škole, kde budem potrebovať naozaj poriadny a dobrý diár, do ktorého si budem môcť zapisovať úplne všetko, čo potrebujem. A tento školský motivačný diár je na to ako stvorený. Tento rok v krásnom zelenom prevedení.
Hneď na prvej strane máte dva rozvrhy hodín. Doteraz som to mávala tak, že som si do jedného napísala svoj a do druhého sestrin, aby som vedela, v ktorej učebni je, koľko má hodín a či sa náhodou nejako nestretneme - chodí totižto na rovnakú strednú školu, ako som chodila ja. Dva roky sme tak chodili spolu každé ráno do školy a skoro každé poobedie domov.
Na ďalšiu stranu si napíšete svoje meno, adresu a kontakt. Ak by sa vám diár stratil, jednoducho by ste ho získali späť. A nechýba ani preslov, ktorý vás skvelo namotivuje na celý školský rok.
Krásnou časťou je aj predstava školského roka, kde si napíšete, ako si predstavujete, že bude rok vyzerať. A takisto je tam aj nástenka vízií, na ktorú si môžete napísať alebo nalepiť či nakresliť to, čo chcete získať v budúcom školskom roku.
Ročný plánovač ja moc nevyužívam, pretože naň pomerne často zabúdam. Využívam skôr prehľadný mesačný, koľký je vždy na začiatku každého mesiaca alebo potom po týždňoch si ku každému dňu niečo napíšem.
Nechýbajú ani vysvetlivky, ako v každom motivačnom diári, pre tých, ktorí majú diár prvýkrát. Jednoducho tak budete vedieť, čo doň napísať.
Príjemným "osviežením" sú aj motivačné citáty alebo nejaké farebné stránky, ktoré v diáriku nájdete. Nechýba mesačný plánovač, ktorý som spomínala a neskôr aj klasický týždenný plánovač, čo je taká tá "najdôležitejšia časť".
V tejto časti máte navrchu napísaná zámer týždňa, kde si napíšete, čo je akoby najdôležitejšou úlohou v tomto týždni pre vás. Potom nasleduje nejaký citát alebo výrok, ktorý vás má nakopnúť. Tento rok sa nachádzajú v diári aj afirmácie.
Pod citátmi sa nachádzajú tri najdôležitejšie úlohy na týždeň. Každý deň si môžete ohodnotiť hviezdičkami a na spodnej časti napíšete za čo ďakujete.
Po siedmich dňoch si len vypíšete nejaké tri veci ako napríklad "3 veci, ktoré ma potešili" alebo "3 najlepšie veci" a podobne. Každý týždeň máte niečo iné. Na úplne spodnej časti je "Môj úspech týždňa", kde si napíšete svoj úspech :).
Na posledných stranách sa nachádza časť, ktorá je určená na poznámky. Túto časť vypíšem vždy za prvé mesiace. Mám vždy veľa myšlienok a väčšinou si sem zapisujem nápady na články :). Moja úplne najobľúbenejšia časť, ktorá je ešte rýchlejšie zapísaná sú "Moje obľúbené citáty". Určite ste si mohli všimnúť, že citáty milujem, a preto si ich veľmi rada ukladám a tie najlepšie si aj zapisujem.
Medzi posledné časti patria napríklad antistresové omaľovanky, vybrané slová, násobilka a podobní pomocníci, ktorí dokonca aj mne ešte občas pomáhajú, keď si niečim nie som istá :D Novinkou, ktorú som si všimla je stránka, kde vám môžu spolužiaci a priatelia napísať nejaký odkaz, ktorý bude pamiatkou a spomienkou navždy :)

Neviem ako vy, ale ja si tento diár nemôžem vynachváliť! Aké diáre využívate vy? :)

3 komentáre :

  1. Vypadá vážně super :) ale já jsem na tyhle diáře fakt hrozná, nikdy si ho nevydržím vést dlouhodobě :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento diář je super. Když jsem chodila do školy, tak jsem si všechno ráda zapisovala.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásný diář, já si kupuji diáře pravidelně, ale už je na vysoké moc nepoužívám, na střední jsme bez něj nedala ani ránu :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť