SOCIAL MEDIA

a lot of time

6. júna 2018
Na nás ľuďoch je najhoršie to, že si neustále myslíme, ako máme veľa času. Máme veľa času na precestovanie sveta, na založenie rodiny, na vybudovanie kariéry či na rozprávanie sa so svojimi priateľmi a rodinou. Neustále niečo odkladáme "na potom", keď budeme mať viac času, pretože žijeme jeden uponáhľaný a rýchly život. Neuvedomujeme si, že to "potom" nemusí byť. Že sa môže niečo stať a jednoducho všetko, čo sme doteraz poznali, sa vytratí a nám neostane nič.

Nehovorím, že každý odkladá úplne všetko, a že si nejde za svojimi snami. Týmto článkom nič takéto nemyslím. Myslím tým skôr to, ako si každý myslí, že na niektoré veci má čas a berie to ako samozrejmosť. Dlho som to tak robila. Brala som veci tak ako boli a ako na seba nadväzovali. Keď som sa s niekým pohádala, odkráčala som preč a povedala som si, že to "potom" vyriešim. Keď som niečo robila, odkladala som to na iné dni, pretože "potom" na to budem mať čas. Riešila som blbosti, maličkosti a stále som si hovorila, že až keď ich konečne prestanem riešiť, bude mi dobre, nebudem sa stresovať a budem môcť žiť spokojne.
Až teraz, keď som skončila strednú školu, som si to uvedomila. Uvedomila som si, že nič v našom živote nie je navždy a toho času nie je až toľko, aby sme stále niečo odkladali na to povestné "potom". Niekedy sa jednoducho stane, že niekoho objímete poslednýkrát, že sa s niekým rozprávate naposledy alebo že toho človeka dokonca naposledy vidíte. Cesty sa vám rozdelia a vy si už navzájom do životov zasahovať nebudete.
Znie to smutne a aj to smutné je, no na druhej strane je to však aj na niečo dobré. Ak si človek uvedomí, že na tomto svete má len obmedzený počet rokov, a že nie všetko je navždy, začne si jednotlivé chvíle vážiť. Začne si ich užívať, začne si plniť sny a pochopí, že život je o niečom inom, ako sa len naháňať za niečím a odkladať to dôležité, čo ho v živote robí šťastným.
Práve toto je dôvod, prečo by ste mali vždy hovoriť to, čo cítite, čo si myslíte a hovoriť ľuďom, ako ich máte radi, pretože jedného dňa nebudete mať už možnosť a to, že ste veci nechali len tak voľne ísť, vás bude vo vašej hlave stále hrýzť.

14 komentárov :

  1. Such a lovely dress. Love the floral print!
    xx

    http://www.mybeautrip.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hello you have a nice blog :)
    I've started following you hope you follow me back ))
    kisses!!

    https://elenabienvenido.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. lovely .. look fabulous ..
    i followed u n hope u will do the same
    xoxo-
    http://vernaermina.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zajímavý článek s opravdu důležitou myšlenkou. Ráda bych jí v podstatě udělala dalším pravidlem, kterým se chci přes prázdniny začít řídit, nebo si je spíš nějak vžít. V podstatě to jde s tou hlavní, kterou jsem si stanovila - žít v přítomnosti. Což zní možná dost jednoduše, ale pro mě je to jedna z nejtěžších věcí vůbec.
    Kout světa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, s týmto mám problém aj ja. Dúfam že sa nám to podarí! :)

      Odstrániť
  5. This dress looks awesome :-*


    Melanie / Goldzeitblog

    OdpovedaťOdstrániť
  6. This dress is so beautiful. I love it!

    Kisses
    https://ourstyle-blog.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Po maturitě jsem měla stejné myšlenky - že není čas, ztrácet čas. Teď jsem opět na škole a zabírá skoro všechen čas, těším se, až dostuduji a konečně začnu pořádně žít. Sice mě škola baví, ale času zabírá opravdu mnoho.

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne.. škola zaberá väčšinu času a je ťažké pri nej robiť niečo “iné” :)

      Odstrániť
  8. Your dress is chic.
    Looks really good on you.

    Ann
    https://roomsofinspiration.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť