SOCIAL MEDIA

changes

13. mája 2018
Poznáte taký ten pocit, keď vám v živote končí jedna etapa a vy ste v takom životnom období, kedy sami neviete, čo ďalej? Ja som teraz presne v tomto období.
Po piatich rokoch končím strednú školu. Zaužívaný denný režim, rozvrh hodín, školské prostredie, profesori a spolužiaci. Na všetko toto som si zvykla a teraz odrazu to končí. Viem, všetko musí skončiť a my sa neustále musíme posúvať ďalej, aby sme mohli napredovať a neustále sa rozvíjať, no niekedy je lúčenie veľmi ťažké. Mnohokrát je ťažké najmä vtedy, keď za sebou nechávate ľudí, ktorí pre vás znamenajú veľmi veľa, máte ich radi a nejako viete, že aj keď nechcete, veľa sa vo vašom živote zmení.


Zmena.
Pre mňa v minulosti veľmi, dnes menej desivé slovo, no aj napriek tomu sa so zmenami vo svojom živote vyrovnávam omnoho ťažšie, ako niekto iný.
Jeden citát od Johna Greena znie:

“It is so hard to leave—until you leave. And then it is the easiest goddamned thing in the world.” 

A je to pravda. Odísť je veľmi ťažké. Vieme, že vtedy stratíme mnohých ľudí a do nášho života príde nejaká zmena, po ktorej sme ani netúžili. Občas je však zmena dôležitá. Potrebujeme zmeniť prostredie, spoznať nových ľudí. 
Po tom, ako odídete, je to odrazu jednoduché. Pochopíte, že síce sa vám to zdá, ako koniec nejakej etapy, je to aj začiatok novej. Vtedy ten začiatok a nové šance však nevidíte. To príde až neskôr, kedy uvidíte, že to nové, čo prišlo do vášho života je omnoho lepšie, ako to, čo ste mali. Stretnete nových ľudí, získate nové možnosti a váš život bude úplne iný.
Rovnako aj ten môj. To, ako sa zmení vďaka vysokej škole, bude naozaj veľká zmena. Noví ľudia, nové príležitosti, nové informácie či štúdium. Všetko bude iné, no ja dúfam, že to bude len a len dobré. 
Práve preto sa snažím pozerať na všetko druhou stranou a to tak, že nielen, že končí jedna etapa v mojom živote, ale takisto, že začína niečo nové, čo bude úplne iné a prinesie mi to nové príležitosti. 

5 komentárov :

  1. Můj život od skončení střední školy se změnil a řekla bych o dost!! Úplně jiné. Vysoká škola, ale i taky brigády, který jsem hned začala už během maturit a poznala jsem hrozně moc nových lidí a i nové prostředí. A jsem za to neskutečně ráda, co se od minulého roku stalo :). přeji hodně štěstí a ať se ti daří!

    Shard of Dreams

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvelý článok. :) ach, tie zmeny. Niekedy nás desia a niekedy sú presne to, čo nás oslobodí..

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Přeji hodně štěstí, ať se život mění jen k lepšímu. Tímhle si projde asi skoro každý. I mně se tak život dost změnil v tom období. Něco bych vrátila zpět, ale převážně jsem spokojená. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já teď půjdu na střední a taky se bojím jaké to bude, být pryč od všech těch skvělých lidí, které znám už devět let:D.
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já to měla po střední úplně stejně, najednou jsem nevěděla co a jak. Naštěstí jsem měla v té době přítele, takže jsme věděli, že chceme bydlet spolu. Následovalo rozhodování, co se školou. Nakonec jsem se dostala na vysněnou vyšší odbornou :)

    TheWaxByA

    OdpovedaťOdstrániť