SOCIAL MEDIA

sport bra

15. februára 2018
Musím povedať, že už dlho tu nebol článok na tému zdravá strava, cvičenie a pohyb. Ako to je práve teraz so mnou a s týmito vecami?
Zdravej strave a športovaniu sa venujem už veľmi dlho. Je to niečo, čo ma zaujíma, baví ma to a nejako to patrí k môjmu životu. Okrem toho, že rada cvičím, veľmi často a dosť veľa chodím. Práve kvôli tomu som si aj zaobstarala náramok FitBit, ktorý mi počíta kroky a dennú aktivitu. 


Už dlhšiu dobu som však stagnovala na jednom mieste a nevedela som sa ďalej pohnúť. Práve preto som sa rozhodla, že všetko nejako zmením. 
Úprimne povedané, posledný približne rok sa to so mnou viezlo tak, že som moc ani necvičila. Bola som demotivovaná, nejako ma to nebavilo a jednoducho som bola toho akoby presýtená. Bolo toho na mňa už veľa, a preto som si povedala, že by to chcelo asi menšiu pauzu. 
Kvôli škole, poslednému ročníku, stužkovej a následnej maturite sa mi však všetko natiahlo na omnoho dlhšiu pauzu, no naučila som sa jednu základnú vec.
Cvičenie som veľmi dlho (približne štyri až päť rokov) brala ako povinnosť, ktorú musím jednoducho spraviť. Niečo, čo je nutné. Práve preto som sa mnohokrát musela do cvičenia prehovárať. Stravu som mala dobrú, vždy som sa snažila jesť zdravo. Ku koncu som to však so zdravou stravou takisto preháňala a vždy som sa cítila "previnilo", keď som zjedla niečo nezdravé, aj keď tieto časy boli už dávno za mnou.
Po približne pol roku, odkedy som necvičila pravidelne a neriešila som skoro nič, som pochopila, že život nie je len o tom, aké zdravé jedlo počas dňa človek zje a o tom, koľkokrát do týždňa cvičí. Z môjho rozvrhu, kedy som cvičila 6-krát týždenne, sa cvičenie zredukovalo na 2-3-krát týždenne. Cvičím vtedy, kedy ma to baví a svoj voľný čas investujem do niečoho iného. Či už je to rodina, priatelia, kniha, dobrý film alebo seriál, nájde sa niečo, čo mi vyplní čas naozaj perfektne. 
Rovnako som zistila, že práca, ktorú robím, si vyžaduje omnoho viac času, ako dovtedy, a preto aj tej venujem omnoho viac času. Rovnako ako blogu. A teraz aj škole, keďže pár týždňov do písomných maturít musím využiť práve na učenie.

A vďaka tomuto všetkému som zistila, že cvičenie je niečo, čo človeka musí baviť a nemôže to robiť nasilu. Ja viem, že nemám postavu ako modelka z Victoria Secret, no po viac ako piatich rokoch som pochopila, že to ani mojím cieľom nie je :) 

6 komentárov :

  1. Loving the colours, so pretty!

    Anika | anikamay.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To poznám takéto niečo, nie je dobré sa do niečoho siliť a najhoršie niekedy je keď nám niečo je a ani nevieme čo, nevieme ako proti tomu bojovať až väčšinou čas ukáže čo nám vlastne prekáža a až potom zistím ako vôbec proti tomu bojovať, aby sme boli šťastnejší. Tak ty si už nato prišla, to je fajn, je dôležité aby sme sa cítili dobre :)

    DEZIRÉ

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľmi pekný článok :) Niečim podobným som si prechádzala aj ja a občas je naozaj najlepšie trochu vypnúť a robiť veci pre radosť, a nie preto že musíme :)

    Ardnaxela

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Sportovní podprsenku nemám jelikož nijak extra necvičím :)

    http://xoxoronnie.blog.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pokud se do něčeho musíš nutit, nikdy tě to bavit nebude. Ani já nesleduju každý den co přesně jím, nepočítám kalorie, prostě mám svůj jídelníček a ten mi vyhovuje. každý večer se jdu proběhnout, abych si pročistila hlavu, dám si sprchu a cítím se báječně. Ale je jasné, že každému vyhovuje něco jiného. A sportovních podprsenek mám několik, různé typy a barvy, pod triko super :-)

    OdpovedaťOdstrániť