SOCIAL MEDIA

black sweatshirt

11. februára 2018
Moju obľubu v citátoch už poznáte, a preto začnime tento článok jedným z mojich obľúbených..
Viete, mojou najväčšou slabosťou je to, že keď si za svoj pomyslený múr pustím ľudí, dokážem sa na nich dosť naviazať. Dostať sa cez tento múr je mnohokrát pre ľudí ťažké, pretože k sebe nepúšťam mnohých, no keď pustím, snažím sa, aby to boli takí ľudia, ktorí mi neublížia alebo takí, ktorí sú na rovnakej vlne ako ja. Ja viem, ľudia ubližujú a dokonca aj tí najbližší a najlepší priatelia vás niekedy dokážu podraziť. O tom viem svoje, no aj tak mnohokrát ľuďom verím a nechcem si priznať, že v niektorých dobré úmysly a dobro nie sú.

Ten citát, ktorý je na začiatku článku, hovorí všetko to, čo som sa naučila za posledné tri-štyri mesiace. Za ľuďmi, ktorých som mala rada, som sa mnohokrát nabehala. Držala som ich vo svojom živote a chcela som, aby tam boli. Boli pre mňa veľmi dôležití a nechcela som, aby odišli. Problém bol v tom, že keď sú niektorí ľudia vo vašom živote nasilu, cítite to. Tí ľudia sú vo vašom živote akoby len na polovicu vás to potom unavuje a vyčerpáva. 
Mnohokrát ľudí nechceme nechať odísť, pretože pre nás znamenajú príliš veľa. Poviem vám však pravdu, ktorá znie tvrdo, bolí a ja som si ju veľmi dlho nechcela pripustiť, no raz som musela. Tí ľudia, ktorých nasilu držíte vo svojom živote jednoducho odísť musia. Ak by nemuseli alebo nechceli, ostali by. Oni odísť chcú alebo musia, a preto im v tom nebráňte. Vy máte svoju cestu, na ktorej už oni s vami jednoducho nemôžu byť, nemôžu s vami pokračovať. A preto ich pustite. Nebráňte im, nedržte ich. Ak majú byť s vami, vaše cesty sa znova stretnú a spoja. No musíte vedieť, že niektorí ľudia sú v našom živote len ako nejaké ponaučenie či skúška, ktorou musíme prejsť, aby sme sa zmenili. Aby sme na život pozreli z inej perspektívy a pochopili niečo, čo sme doteraz nechápali. Alebo aby sme uvideli niečo, čo sme doteraz nevideli. 

Každý človek, ktorý sa do nášho života nejako dostal, pre nás niečo znamenal, a to, že ste ho stretli, nebola náhoda. Aj keď si to možno neuvedomujete, ten človek vás niečo naučil. Niektorí ľudia vás naučia milovať, iní vás zas naučia vidieť svet z iného uhľa pohľadu. 
A taký je život. Má veľmi zaujímavý spôsob, ako nám kríži cesty s inými ľuďmi a vytvára veľmi prekvapivé konce, ktoré by sme vôbec neočakávali. 

4 komentáre :

  1. Úplne chápem to, o čom píšeš. Aj ja mám svoj vlastný pomyselný múr, za ktorý sa je ťažko dostať. Dá sa povedať, že mám okolo seba veľa ľudí, ktorých mám rada a zriedka sa spolu stretávame, ale iba zopár z nich si naozaj pustím k telu. Veľakrát som sa sklamala, snažila som sa spraviť dojem na ľudí, ktorí sa o mňa nezaujímali a nevenovala som pozornosť tým, ktorí so mnou chceli tráviť čas. A presne tak ako hovoríš, tí čo majú odísť odídu, tí čo majú zostať zostanú a my to nemôžeme nijako ovplyvniť..

    IVANNA/IVANXNA.BLOGSPOT.SK

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten citát je top! A mikina vypadá skvěle :)

    www.terripeterk.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ah. . . It's Looking Lovely, have a Nice day. . . :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Máš obrovskú pravdu ♥ ja mám nato presne takýto istý názor. Ľudí už vo svojom živote nedržím.. :)

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť