SOCIAL MEDIA

short hair

30. januára 2018
Dnes som si pre vás prichystala článok o mojich vlasoch. Presnejšie o tom, ako si ich teraz upravujem. Na Instagram mi prišlo hneď po tom, ako som sa ostrihala, niekoľko dotazov na to, ako si ich upravujem, ako sa o ne starám a podobne. Dnes vám popíšem moju starostlivosť o vlasy a poviem vám aj to, ako si ich upravujem.

Vlasy som si nikdy nijako špeciálne neupravovala. Bolo to aj kvôli tomu, že boli moc dlhé, husté, ťažké a nikdy sa s nimi nijako nedalo nič robiť. Na začiatku školského roka som si však povedala, že aj keď sú celkom zdravé, mala by som sa o ne starať trochu viac. A tak som aj začala. Začala som používať raz do týždňa všelijaké masky. Úprimne, ani neviem, aké to boli. Menila som ich vždy po niekoľkých týždňoch a vyskúšala som všetky, čo som mala doma. Mám ich fakt veľmi veľa.
Lenže.. potom som si povedala, že by to chcelo nejakú zmenu. Predsa len, dlhé vlasy som mala celý život, potom som bola ostrihaná, ale nebola som spokojná, a tak som čakala, kým mi vlasy dorastú. Dorástli, boli dlhé a tak som chcela zmenu znova.

Nakoniec som sa po niekoľkých mesiacoch rozhodla, že vlasy pôjdu dolu. Aj išli. Prvé strihanie bolo niekedy v novembri. S vlasmi som bola neuveriteľne spokojná. Mala som ich tesne nad plecia a cítila som sa omnoho lepšie. Úprimne povedané, bála som sa strihania, ale nakoniec som bola veľmi rada. Na fotkách vyššie môžete vidieť moje vlasy, ktoré som mala po prvom strihaní. Vlasy som mala ostrihané na štýl, že vpredu som mala vlasy dlhšie.
Mne však vlasy rastú naozaj veľmi rýchlo a už o pár týždňov som videla, ako mi narástli. Keď som nosila kabát, dosť sa mi zachytávali o golier a vedela som, že by som sa mala ísť znova podstrihnúť. Chcela som ísť ešte kratšie, ako som išla prvýkrát, pretože som sa do krátkych vlasov jednoducho okamžite zamilovala a ani raz som necítila pocit sklamania alebo nejakého smútku, že by som vlasy ostrihala.

A tak v polovici decembra som išla do kaderníctva znova a ostrihala som sa ešte kratšie. Dĺžku vlasov som mala tesne pod lícnu kosť.
S vlasmi som bola ešte viac spokojná, ako predtým a takisto som si vybrala strih, keď sú vlasy vpredu dlhšie, ako tie vzadu :)
A teraz sa konečne presunieme na tú hlavnú časť, ako si ich vlastne upravujem a starám sa o ne?
To, čoho som sa najviac obávala bolo to, čo sa stane, keď si ich začnem zrazu z ničoho nič žehliť každý deň. Dovtedy som si vlasy nikdy nežehlila. Upokojovala som sa však tým, že minimálne raz za dva mesiace do kaderníctva budem chodiť dávať vlasy podstrihávať a nemalo by sa im stať nič. Doma som však našla všetky masky na vlasy, ktoré som mala a svoju starostlivosť s maskami robím stále. Vždy, raz do týždňa si masku dávam (ak si vlasy žehlím. Ak je týždeň, kedy som poväčšinou doma a vlasy si nežehlím, nechám im oddych aj od masky na vlasy).
Podľa mňa je však najdôležitejšie to, aké prípravky používate pri žehlení a to, akou žehličkou si žehlíte vlasy. Nemala by byť nejaká príliš stará a nemala by páliť vlasy.
Za tých pár mesiacov, odkedy mám krátke vlasy, som vyskúšala niekoľko výrobkov proti spáleniu vlasov pri žehlení, no žiadny mi nevyhovoval viac ako L'Oréal Professionnel Tecni.Art. Objednávala som si ho z e-shopu ElNino.sk. A keďže značku L'Oréal poznám a mám ju rada, stavila som na ňu a viac spokojná byť nemôžem!
Vlasy sú po použití tohto prípravku hebké, jemné a vidno, že sú dobre chránené. Výrobok používam už viac ako týždeň a vlasy mi vôbec neelektrizujú. Bola som prekvapená, ako dokážu aj takéto krátke vlasy elektrizovať, keď na ne použijete nevhodný prípravok.
Po mnohých výrobkoch proti spáleniu vlasov som mala vlasy mastné, elektrizovali alebo bol na nich akoby nepríjemný povlak a musela som si ich hneď na druhý deň umývať alebo na druhý deň používať suchý šampón. Ja si umývam hlavu každý druhý deň.
Pri tomto prípravku som ani na druhý deň vlasy nemusela umývať, pretože neboli vôbec mastné a najmä, príjemne voňali!
Okrem týchto všetkých výhod sa mi páči aj profesionálne balenie a takisto aj uzáver, s ktorým sa veľmi dobre manipuluje.
Viem, že pri tomto výrobku ostanem a budem ho kupovať aj naďalej, pretože vlasy perfektne ochráni!
Ak sa pýtate na kvalitu vlasov, môžem povedať, že sú ešte lepšie a kvalitnejšie, ako keď som ich mala dlhé :) Husté ostali stále rovnako.
A nakoniec vám pridávam ešte fotku, aké dlhé som mala vlasy a aké krátke som ich mala po druhom strihaní :)

7 komentárov :

  1. To je opravdu obrovská změna, ale za mě změna určitě k lepšímu, přijde mi, že s těmi kratšími vlasy jsi úplně ožila :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  2. You look amazing!
    Take care
    https://softcutie.blogspot.com.uy/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pěkná změna :) závidím ti ten rychlý růst vlasů, já už si 3 roky z délky na ramena nechávám narůst delší vlasy a mám je zatím na prsa a je to velký úspěch :D samozřejmě se o ně starám, chodím na pravidelné zastřihavání, ale bohužel mám geneticky jemné a ne moc objemné vlasy, takže se lámou a péče o ně je horší.

    LENN

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Představa, že bych si ostříhala tak krásné a dlouhé vlasy by mě asi zabila. Je to ale tím, že já mám už odmala krátké vlasy a takhle dlouhé jsem je nikdy neměla, takže já ai je naopak nechávám růst a pravidelně zastřihuji :)

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť