SOCIAL MEDIA

thousand chances

29. decembra 2017
Koľkokrát dokážete dať človeku šancu?
Mnohí určite viete, ako to myslím. Tú "druhú" šancu, ktorá je už minimálne tridsiata prvá, no aj tak ju tomu človeku dáte, pretože si myslíte, že sa zmenil, no po chvíľke je to zas to isté, čo to bolo aj predtým. Vy však stále veríte.. Veríte, že sa zmenil. Zmení. Kvôli vám.
Úprimne sa priznávam, že v tomto som fakt "dobrá". Dokážem dať ľuďom neskutočne veľa "druhých" šancí. Vždy verím v dobro človeka. V to, že sa človek zmenil, zlepšil a tentokrát to bude iné. Vo väčšine prípadov sa to vráti do starých koľají po pár dňoch, maximálne týždňoch, a ja som znova sklamaná. Tu si môžem na sebe vždy všimnúť, že si akoby sama sebe robím zle.. Pretože kvôli tomu, že som citlivý človek, mnohokrát ma sklamanie od druhých bolí omnoho viac, ako ostatných. Pri niektorých ľuďoch mi to nevadí. Nevadí mi to, pretože pri niektorých to stojí za to. 

Niekedy to však presiahne tie medze, ktoré sú u mňa omnoho ďalej, ako u iných. Málokedy sa stane, že sa zatnem, prestanem dávať šance a s človekom skončím. Musí sa stať niečo väčšie. V tomto momente odchádzam. Odchádzam zo života tohto človeka potichu a pomaly, tak, aby ma už nestihol znova chytiť a ťahať späť, pretože by som mu dala ďalšiu šancu. Práve vtedy odchádzam, neobzerám sa späť, pretože to bolí dostatočne aj bez toho a viac sa neozývam. 
Mnohí ľudia, ktorí ma poznajú, veľmi dobre vedia, že keď ostanem ticho a viac sa neozývam, skončila som. Bez zbytočných rečí či nejakých "prejavov". Jednoducho skončím. 
Takáto situácia však nenastáva u mňa často, pretože, ako som spomínala, ľuďom dávam neskutočne veľa šancí, pretože verím v dobro ľudí.. Jednoducho v to verím, no sama si uvedomujem, že si niekedy veľmi škodím.


5 komentárov :

  1. you look fantastic :D love the dress details :D

    NEW OUTFIT POST | THE END OF THE YEAR BRINGS BACK NOSTALGIA.
    InstagramFacebook Official PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja dávam šancí dakedy až príliš veľa a ľudia by povedali, že nechám iným aby mi skálali po hlave...potom však príde chvíľa kedy to utnem a v tom som väčšinou dosť neoblomná....
    a šaty ti veľmi pristanú!!
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já to mám většinou naopak. Jakmile mě jednou člověk zklame, mám problém mu pak věřit. Ale někteří lidé se opravdu změnit k lepšímu dokážou, takže dát jim druhou šanci se vyplatí. Někdy je ovšem lepší s někým prostě skončit, a udělat tak prostor něčemu novému... Krásný článek, držím palce.. :) (Šaty ti moc sluší)
    Kout světa

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To jsi napsala moc hezky... Snad se lidé někdy naučí poučit se ze svých chyb a nezneužívat odpouštění a dobré vůle druhých. Mimochodem, říká se: Chybovat je lidské, odpouštět božské.

    MIA

    OdpovedaťOdstrániť