SOCIAL MEDIA

short hair

18. novembra 2017
Keď som bola malá, vždy som si hovorila, že budem mať dlhé vlasy. Odmalička som dlhé vlasy mala. Mamina mi ich zapletala so tenkých malých vrkôčikov, keď boli mokré a na ďalší deň som ich mala krásne vlnité. Vždy sme sa smiali, keď sme ich počítali a bolo ich vždy viac a viac. Vtedy som jednoducho vedela, že dlhé vlasy chcem aj keby čo bolo a nikdy to nechcem zmeniť.
Tak to bolo veľmi dlho. Do konca základnej školy som dlhé vlasy mala, nikdy ma nenapadlo skrátiť si ich. Jediný čas, kedy sa mi nožnice dotkli vlasov bolo vtedy, keď som sa išla mierne podstrihnúť. Aj vtedy brala väčšinou iniciatívu mamina, ktorá mi odstrihla len naozaj malý kúsok, pretože viac som nechcela, no vedela som, že ich podstrihnúť musím.

Prvýkrát som začala reálne uvažovať, že sa dám ostrihať, keď som prežila svoje najhoršie obdobie v živote, o ktorom som tu pred nejakým časom písala. Bolo to niekedy na konci druhého ročníka na strednej škole. Vlasy som mala jednoducho zničené a ani podstrihnutie by to nezachránilo. Stále som si však nahovárala, že je to v poriadku. Nebolo, a preto som sa nakoniec rozhodla, že vlasy idú dole. Bolo to však len naozaj odstrihnutie zbytočných vlasov a následné čakanie na to, aby mi znova narástli, pretože som nejako krátke vlasy nechcela. Keď som mala krátke vlasy, nejako nemali tvar, stále to bolo také.. bez tvaru. Dokonca som s nimi ani nič nerobila. Keď sa na to spätne pozerám, viem, že som vtedy pripravená na krátke vlasy nebola, jednoducho som to vtedy musela urobiť.
Teraz som však bola jasne rozhodnutá. Rozhodovala som sa dlhšie. Bolo to najmä kvôli tomu, že som videla mnoho krásnych účesov a strihov na krátke vlasy a úprimne? Tie moje boli dlhé, ťažké a husté. Mám husté vlasy, a pretože boli dlhé, jednoducho boli ťažké a vždy nejako spľasnuté. Práve preto som si povedala jasne, že to chcem zmeniť. V okolí mi ľudia hovorili, aby som počkala do stužkovej a potom išla, no úprimne? Cítila som, že potrebujem zmenu a čakať do konca januára na stužkovú.. no myslím, že to by som nevydržala :D A pred približne týždňom a pol som sa rozhodla, že to dám dolu. Jednoducho do toho idem. Milujem skúšanie nových vecí, aj keď sa zmien bojím.
Pár hodín pred strihaním som mala nervy a nepríjemný pocit v žalúdku, že čo ak sa mi to nebude hodiť a podobne, no povedala som si, že ak nie, dorastie to. Mne vlasy rastú naozaj rýchlo, takže som sa aspoň týmto upokojovala.
Strih som si rozmyslela, chcela som niečo do polovice krku a tak, aby vlasy mali mierny spád, čiže vpredu budú dlhšie a vzadu kratšie.
Keď som si sadla do kresla u kaderníčky, odrazu bolo všetko lepšie. Celý stres opadol a ja som cítila, že som tam správne a nerobím chybu. Že robím tú správnu vec. A tak som si len užívala celý ten proces. Nakoniec som vlasy nedala až tak krátko, nechala som ich trochu dlhšie, no myslím, že najbližšie ako pôjdem na strihanie, dám to ešte kratšie :)
S vlasmi som bola spokojná okamžite! Bála som sa, že budem najprv nespokojná, pretože mi pôjdu tak všelijak a neviem... No hneď ako som sa postavila z toho kresla a vyšla som von, cítila som sa voľná.

Cítila som, že začínam novú kapitolu svojho života. Niečo nové. Pretože viete ako sa hovorí. Keď sa žena ostrihá, akoby ukončila nejakú kapitolu svojho života. A ja som cítila, že zmenu potrebujem. Že niečo potrebujem ukončiť :)
Takisto som sa veľmi prekvapila, keď mi všetci v okolí hovorili, že tie vlasy vyzerajú skvelo. Až také pochvaly som nečakal, za čo veľmi ďakujem! :)

Takisto viem, že teraz v blízkej budúcnosti dlhé vlasy nechcem a plánujem si to nechať takto. Uvidím, ako sa rozhodnem po nejakom čase :) Viem však, že teraz mi to takto vyhovuje, pretože si to môžem rôzne upravovať a nemusím tie vlasy nosiť len vo vrkoči alebo rozpustené, pretože nič iné sa s tým poriadne robiť nedá.

A čo vy? :) Aké vlasy preferujete? :)

29 komentárov :

  1. Pěkná změna, já to mám naopak :) nechávám si už 2 roky narůst dlouhé vlasy a jak se znám, tak pak je určitě zase zkrátím :)


    LENN

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takisto som ich nechala rásť a nakoniec som ich znova strihla! :D :)

      Odstrániť
  2. Wow, tento strih ti naozaj veľmi pristane! Tvoje vlasy vyzerajú byť pekné a zdravé!
    S tým strihaním a uzatváraním životných kapitol naprosto súhlasím. Tiež som si prešla niekoľkými podobnými etapami, kedy som mala potrebu zmeniť niečo na výzore a tým sa akoby posunúť ďalej. :) :D
    Čo sa týka mňa, ja uprednostňujem skôr krátke vlasy - pripadajú mi viac ženskejšie, sama neviem kvôli čomu. :) :D


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne! Snažím sa o vlasy starať čo najviac! :)
      Presne ako hovoríš, pomaly som zistila, že aj mne sa zdá, že tie vlasy kratšie sú také ženskejšie a dá sa s nimi robiť omnoho viac ako s dlhými! :)

      Odstrániť
  3. Krátke vlasy ti naozaj pristanú! :)

    www.annslifea.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. super změna! škoda, žes nepřidala i fotku před a po, na srovnání, každopádně ti to moc sluší!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne! :) Vidíš, to ma ani nenapadlo! Na instagram možno aj hodím :)

      Odstrániť
  5. Ja mám rada dlhé vlasy. Keď som bola malá tak som mala krátke vlasy ale nebola som s nimi spokojná. Teraz mám dlhé a cítim sa v nich fajn ale niekedy sa pohrávam s myšlienkou, že si ich skrátim 😊

    Suesanqa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je super, že sa v nich cítiš dobre! :) Ja som už potrebovala menšiu zmenu :)

      Odstrániť
  6. Účes ti moc sluší! Už na insta jsem ti je lajkovala :) Já měla od mala krátké vlasy, takže teď chci dlouhé, uvidíme, zda se mi to povede :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne!! :) Dúfam, že sa ti to podarí! :)

      Odstrániť
  7. To je úžasná změna a tobě to takto moc sluší, je super, že ses odhodlala a šla jsi do toho :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Hrozně ti ty kratší vlasy sluší :) já mám že stříhání trauma od doby co mě máma na zakladce nechala ostříhat úplně na krátko. Vlasy jsem si už dobrých 5 let nestrihala a čekám až budou v podle mě přijatelné délce a možná se odhodlam si nechat zastřihnout konečky pokud najdu kadeřnici, pro kterou 3 cm jsou opravdu 3 cm :D

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Love the haircut, it looks good on you :)

    Love,

    Angela
    www.angelavissers.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. You look gorgeous with this new hairstyle! I love it!

    www.fashionradi.com

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Moc ti sluší :) ten střih je perfektní :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovedaťOdstrániť
  12. You look amazing with short hair. It suits you :D Xx

    https://nikolinahajdinic.blogspot.hr/

    OdpovedaťOdstrániť
  13. I love your style :)

    Federica
    www.federicadinardo.com

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Love the pictures

    http://thedaydreamings.blogspot.de

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Taky jsem celý život nosila dlouhé vlasy, a vždycky, když potřebuji změnu, zapomenout na nějakou část života, tak ji prostě ''odstřihnu'' :) A k tomu změním barvu a jsem spokojená :) Teď momentálně taky zkracuji a taky jsem spokojená. Tobě to ale sluší fakt mimořádně :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Taky potřebuju začít novou kapitolu života. Aspoň o patnáct cm kratší.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Miluju dlouhé vlasy a taky jsem si je pěknou dobu snažila pěstovat, ale bohužel se mi strašně lámou a třepí, takže jsem nikdy nedošla do mojí vysněné délky. Takže ve chvíli, kdy jsem došla k další z těžkých životních změn, rozhodla jsem si to nechat trochu víc šmiknout. A je to fajn, jenom škoda, že to neroste :D Jsem hrozná na styling vlasů, vůbec to neumím, takže už se zase nemůžu dočkat delších vlasů, kde to člověk tolik neřeší (mám totiž vlnité).

    Ale tobě ta změna sluší a závidím ti takový krásný vlasy! :-)

    Ve vlnách

    OdpovedaťOdstrániť