SOCIAL MEDIA

motivation diary

16. novembra 2017
 Ľudia používajú diáre z viacerých dôvodov. Niektorí si potrebujú naplánovať dôležité udalosti, iní si zas potrebujú dať svoj denný plán na papier, aby vedeli, čo ich čaká. Potom je tu aj malá skupina ľudí, ktorí si jednoducho kupujú diáre z toho dôvodu, že ich chcú mať, radi sa do nich pozerajú a tešia sa, aké dni majú prísť.

Ja som z každej skupiny niečo. Rada si do diárov plánujem dôležité udalosti, píšem si denné plány a veci, ktoré chcem za daný deň stihnúť a samozrejme, takisto sa rada do diárov pozerám, teším sa na to, ako majú moji blízki nejaké sviatky a podobne. 
Rada sa do diára pozerám, aj keď je to motiváciou preplnený zápisník, ktorý milujem! Na tento školský rok som jeden diárik mala, o ktorom si môžete prečítať na blogu v tomto článku, no po tom, ako mi prišiel tento krásny Motivačný diár na rok 2018 som si povedala, že ho asi vymením. Alebo.. alebo ich budem používať oba naraz! :)
Motivačné diáre ste na mojom blogu mohli vidieť už niekoľkokrát a to vďaka tomu, že som mala možnosť vyskúšať si ich. Milujem to, ako na každej stránke nájdem citát alebo nejaký text, ktorý ma povzbudí. Je to niečo, vďaka čomu viem, že mám ísť vpred. 
Motivačný diár na rok 2017 bol v krásnom modrom prevedení a veľmi sa mi páčil, no tohtoročný je ešte krajší! Nádherný hnedý a elegantný dizajn je štýlový a jednoducho sa mi zdá, že je lepší ako ten predchádzajúci! 

Hneď na prvej strane máte nádherný citát, na ktorý sa môžete pozrieť vždy, keď diár budete otvárať. Okrem toho si môžete hneď na ďalšej strane vyplniť osobné údaje, aby sa k vám diár mohol dostať späť, ak by ste ho stratili. 
Veľmi sa mi páči najmä to, že pri každom mesiaci máte nejakú úlohu, ktorú musíte spraviť. Tieto úlohy vás držia, aby ste boli motivovaní, aby ste neustále na sebe pracovali a nejako sa cítili omnoho lepšie. Na konci mesiaca takisto nechýba ani zhrnutie, vďaka ktorému pár vetami opíšete, aký bol daný mesiac. Tieto zhrnutia mám veľmi rada, pretože mi vždy vykúzlia úsmev na tvári, keď si ich čítam po dlhšej dobe. 

Pri každom jednom dni máte aj možnosť poďakovať za nejakú vec, ktorú ste mohli v daný deň spraviť. Môže to byť niečo, čo vás potešilo a vytvorilo vám to úsmev na tvári. Zámerom tohto poďakovania je to, aby ste sa naučili tešiť aj z maličkostí. 
Pri každom týždni máte jeden citát, ktorý vás má nakopnúť. Nechýba ani zámer týždňa, čiže nejaká dôležitá vec, ktorú chcete spraviť a jednoducho to bude týždeň, ktorý sa nesie v znamení tohto zámeru. Ďalej je to aj nový zvyk, ktorý ak budete opakovať celý týždeň, zaryje sa vám do pamäte a možno sa stane zvykom na nejakú dlhšiu či kratšiu dobu. 
Nechýbajú ani tri najdôležitejšie úlohy na daný týždeň, kde si napíšete to, čo chcete spraviť počas týchto siedmich dní. 
Na konci týždňa máte vždy jednu bublinu, v ktorej nájdete otázku, ktorá sa vždy mení. Vždy je ale taká, aby ste si premysleli, čo sa za ten týždeň stalo. 



Na konci diáriku máte aj poznámky, do ktorých si môžete písať nejaké informácie alebo jednoducho poznámky, ktoré si potrebujete zapamätať. Mojou najobľúbenejšou časťou sú "Obľúbené citáty", kde si môžete napísať tie vaše. Ja tieto strany vždy zapíšem najrýchlejšie a ďalšie potom píšem do poznámok :D. 
Na konci sa nachádza aj stránka s dôležitými dátumami, kde si môžete napísať nejaké dátumy, ktoré sú pre vás dôležité - či už narodeniny, meniny alebo výročia. 

 Neviem ako vy, ale ja tento diár jednoducho milujem. Píšem si do neho nielen úlohy a poznámky, ktoré potrebujem, ale takisto aj osobné veci či spomienky, vďaka ktorým si pamätám na dni, ktoré som prežila. Je to taká spomienka na všetko :) Niečo ako denník!
A čo vy? Aký diár používate? 

3 komentáre :

  1. Je krásný, ale u mě by bohužel využití nenašel, mám jen takový obyč na plánování a moc ho nepoužívám, dost na něj zapomínám (asi stejně jak na ty plány a úkoly) :D

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já mám motivační diář od A Cup of Style, ale tenhle vypadá taky skvěle!:)
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť