SOCIAL MEDIA

a sky full of stars

8. mája 2017

Rebríček hodnôt máme každý iný. Pre niekoho je dôležitá rodina, pre ďalšieho práca a pre niekoho zas vzťahy s priateľmi. Každý sa meníme. Nedávno som čítala o jeden z najdlhších štúdií, ktoré robili niekde v Amerike. Prezerali výsledky testov ľudí, ktorí testy vypĺňali ako mladí teenageri a neskôr, ako dospelí ľudia, ktorí mali cez 50 rokov. Výsledky boli úplne odlišné.
Je to dobré alebo zlé?

Nebudem vás tu zahlcovať nejakými špeciálnymi výsledkami rôznych štúdií, pretože ani ja na takéto niečo nie som, toto mi len tak odniekiaľ pri čítaní klasických článkov vyskočilo, no určite by ma zaujímal váš názor. Najprv som uvažovala, že to asi nie je práve najlepšie. Predsa len, keď sme v mladosti nejakými osobnosťami, ktoré nakoniec budú úplne iné, niekoho to môže desiť. Ako najprv aj mňa. Som celkom spokojná s tým, ako uvažujem teraz a kto som. Nijako by som sa moc meniť nechcela. Neskôr som však zistila, že je to predsa len lepšie. Človek sa každým jedným dňom učí niečo nové. Či už sám o sebe alebo o novinkách vo svete, v odbore v ktorom pracuje, o tom, čo ho baví a napĺňa. Každým dňom je lepší a lepší v tom, čo robí a čo chce vo svojom živote dosiahnuť. Práve preto to môže byť veľmi dobré.
Nemusíme sa preto desiť budúcnosti, ktorá má prísť, pretože môže byť omnoho lepšia, ako si myslíte. Výhodou je aj to, že keď vám doma rodičia nadávajú, že z vás nič nebude, jednoducho im povedzte, že v budúcnosti budete rovnakou kópiou ich samých a budete úspešní. Jednoducho to proste časom príde!
A tak ako som článok začínala ho pomaly aj končím. Niekedy som si myslela, že sa môj rebríček hodnôt nezmení. Prvé miesto ostalo a viem, že aj navždy ostane nezmenené. Na prvom mieste je rodina, ktorú nevymení nič. Ostatné miesta sa menia. Každým dňom, týždňom, mesiacom či rokom niečo pribúda, mení sa či dokonca mizne. Pretože človek sa mení a je len na ňom, či to bude k lepšiemu alebo horšiemu :)



6 komentárov :

  1. Jo já to sama na sobě pozoruju dost jak se měním a to jen v průběhu poslední 4 let.
    Tehdá jsem se jen zajímala o věci, teď je to spíš o zážitcích. Vlastně bych řekla, že jsem se změnila skoro celá. No buhvi co ještě přijde ;)

    www.objevuj.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. I love the detail. It also has a vintage look as well. Nice find.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. I love this color :)

    http://shizasblog.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. niekedy mám pocit akoby som stále bola ten istý človek a bola s tým spokojná, no potom sa zastavím a uvedomím si, že každým dňom ozaj rastiem a možno nie som človek akým som kedysi chcela byť no som asi ešte spokojnejšia lebo som to ja. a vždy budem rásť a meniť niektoré veci a presne tak to má byť.
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť