SOCIAL MEDIA

Love Letters to the Dead

8. februára 2017


Ahojte!
Dnes mám pre vás menšiu recenziu na knihu. Na blogu ste už mohli vidieť niekoľko článkov o knihách, ktoré mám rada, či ktoré by som vám odporúčala. Celá recenzia na jednu knihu tu však nebola, takže nečakajte nejakú perfektnú recenziu, ktorá bude spĺňať všetky „podmienky“. To, čo však môžete od tejto recenzie čakať je moja úprimnosť a názor na knihu, ktorú som si prednedávnom vybrala na internetovom obchode Megaknihy.sk


Presný žáner kníh, ktoré čítam nemám vyhradený. Vždy si o knihe niečo prečítam, najmä dej, a potom premýšľam, či by ma kniha bavila a či si ju objednám alebo kúpim. Mnohokrát sa stáva, že som si kúpila knihu na základe obalu alebo inštinktu. Aj keď viem, že obal nehovorí o knihe skoro nič, niekedy ma to proste ťahá a vždy to zatiaľ dopadlo dobre. Nedávno som si kúpila knihu od spisovateľky Veronica Roth, ktorá napísala Divergenciu a jej nové Zárezy smrti som si musela kúpiť.

Knihu Listy do neba som po prvýkrát uvidela v kníhkupectve ešte minulý rok v septembri, no stále som jej kúpu odkladala, pretože som mala dostatok kníh doma, ktoré som musela prečítať. Môj nový záväzok do roka 2017 bolo aj to, že by som chcela viac čítať. Koncom roka 2016 som si teda spravila zoznam kníh, ktoré si budem chcieť kúpiť/požičať – proste prečítať a táto kniha bola medzi nimi.

Ešte predtým ako sa pustíme do obsahu knihy vám chcem dať tip na jedno internetové kníhkupectvo, ktoré ma svojimi nízkymi cenami úplne prekvapilo. Keď si kupujem knihy, väčšinou ich objednávam z internetu. Vždy sa snažím nájsť aj nejaké nové kníhkupectvo , kde by som našla knihy lacnejšie alebo výhodnejšie. Jedným z nich je aj Megaknihy.sk, kde som našla aj knihu Listy do neba za skvelú cenu :)

Ale presuňme sa už na obsah. Hneď po prečítaní pár strán som vycítila, že kniha je smutnejšia. Aj takéto príbehy mám však rada, a tak som sa do nej rýchlo pustila. Kniha nemá kapitoly, no delí sa na jednotlivé listy, ktoré hlavná hrdinka Laurel píše už mŕtvym ľuďom, ktorí boli počas svojho života slávni. Celý dej je teda prerozprávaný ňou samou. Hovorí o klasickom „teenagerskom“ živote, ktorý žije so svojim otcom a tetou. Rodičia sa rozviedli a mama žije v slnečnej Kalifornií.
Prvý ročník na strednej škole je pre Laurel veľmi ťažký nielen preto, lebo išla na úplne inú školu ako väčšina jej spolužiakov, ale najmä kvôli tomu, že jej sestra zomrela. Bola len tretiačkou na strednej škole, keď sa jej krátky život skončil. Laurel išla na strednú školu, kde ju nikto nepozná, aby mohla začať odznova a nikto ju neľutoval. Cíti vinu za sestrinu smrť. Práve o tom, ako Laurel prežíva, nachádza novú lásku, priateľov a snaží sa začleniť do nového kolektívu, je celý príbeh.

Kniha nie je hrubá, má okolo 300 strán. Prečítala som ju za necelý týždeň a to len cestou v autobuse do a zo školy. Na knihe sa mi veľmi páčila tá ľahkosť, akou bola napísaná. Nebolo tam príliš veľa postáv, takže sa nemusíte báť, že by sa vám mýlili. Kniha patrí medzi takú klasiku, ktorá bola dobre napísaná, príbeh bol tiež dobrý, no nezanechala vo mne takú stopu ako Dievča vo vlaku, Stratené dievča či Divergencia. Jedna malá nevýhoda knihy bola tá, že niektoré veci v nej naťahovali až príliš a keď sa „tajomstvo“ odkrylo, moc neprekvapilo.
Knihu však vrelo odporúčam každému, kto si chce uvedomiť hodnoty rodiny a súrodencov, pretože ja som aj vďaka tejto knihe pochopila pár súvislostí :)
Čítali ste túto knihu? Čo na to hovoríte?

21 komentárov :

  1. knížka vyzerá zaujímavo, ja mám v "oblube" také smutnejšie príbehy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Knížka může být dobrá, líbí se mi její obal i obsah celkem mě zaujal. Docela koukám, že čteš celkem rychle, já bych ji četla měsíc :-D


    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milujem knihy a nejako sa každou knihou zrýchľujem! :D Keby je viac času, čítam ešte viac, no niekedy horko-ťažko stíham prečítať pár strán..

      Odstrániť
  3. Knížka mě zaujala, hlavně tedy jakým stylem je psaná :) Díky z tip :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že som ti dala nejaký tip! :) Knižka je skvelá :)

      Odstrániť
  4. No mazec příběh :) Tu bych taky měla asi za chvilku přečtenou :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite kúp alebo požičaj, pretože príbeh je krásny :)

      Odstrániť
  5. Úžasne, uzasne, tuhle knihu mám zrovna na stolku a chystám se jí číst hnedka po divergenci :)
    Lifebynikys.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak sa máš na čo tešiť! Je napísaná veľmi ľahko a dobre sa číta :)

      Odstrániť
  6. Sounds like a great book.

    www.pink-purpledots.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Videla som túto knihu niekoľkokrát v kníhkupectvách, ale teraz moc neviem, či si ju mám kúpiť. Vyzerá síce zvonku zaujímavo, ale dobrá byť moc nemusí. Divergenciu som čítala a tá mi vyrazila dych! :)

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že knižka patrí medzi celkom dobré, je napísaná ľahko a jednoducho, možno by sa ti páčila :)

      Odstrániť
  8. Tuto knížku jsem nečetla. Teď čtu "Mysli, konaj, zbohatni" :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na tú som takisto pozerala a plánujem si ju kúpiť alebo aspoň požičať! :)

      Odstrániť
  9. It seems like a wonderful book indeed. I will look it up:).

    http://modaodaradosti.blogspot.ba/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Wow, very emotional, i´m impressed! Thanks for your post and best wishes from schenna ferienwohnung ! ( http://www.mittendorf.schenna.com )...keep your head up! ;) Nora <3

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Interesting post, thank you for sharing Xx

    http://nikoleannj.blogspot.co.uk/

    OdpovedaťOdstrániť