SOCIAL MEDIA

top 5 in spring

26. marca 2015
Jar je jedno z mojich obľúbených ročných období. Po dlhej tohtoročnej zime som sa na ňu tešila ešte viac, pretože už som bola dosť unavená z tmavých a pochmúrnych dní. Určite sa nájdu a takí, ktorí sa síce tešili na jar a leto, ale po pár teplejších dňoch sa budú sťažovať na to, ako je moc teplo. A v zime zas na zimu! Nebudem klamať, že aj ja si občas trochu zanadávam, ale nemyslím to nikdy až tak vážne, aby som vymenila teplé dni s krátkymi tričkami a maximálne s koženou bundou za studené dni v kabátoch a čapiciach. Už sa nemôžem dočkať šortiek s holými nohami, balerínok, zmrzliny a kúpaniu v bazéne.


Teplo
Hneď asi prvým a hlavným dôvodom, prečo mám rada jar je ten, že je po dlhej zime teplo. Neviem ako vy, ale mne sa hneď zdvihne nálada, keď sa pozriem von oknom a uvidím tam slnečný deň. Vtedy mi prebehne hlavou, koľko veľa vecí môžem robiť. Hlavne vonku. Prechádzka, beh, korčule, bicykel alebo fotenie ! Nemám rada, keď niekto nadáva na zimu a nemôže sa dočkať jari, ale keď je to krásne počasie tu, tak nadávajú na veľké teplo alebo ostanú doma. Prečo ho nevyužiť ako sa dá ?  

Svetlo
Okrem tepla prichádza aj svetlo. A to aj nadväzuje na prvý bod. Je to skvelý čas na fotenie. Doteraz, vždy keď som prišla domov, som nemohla spraviť už žiadnu peknú fotku, pretože už bola tma a fotky pri svetle z lampy nie sú práve najkrajšie. Dni sa predlžujú a už o ôsmej sa necítim tak, že by som najradšej zaľahla do postele. A určite poteší aj to, že keď ráno vstávate, tak pomaly svitá a nejdeme za tmy do školy. A po škole si stíham ešte aj zabehať za svetla ! To je asi jedna z tých najlepších výhod.

Ovocie
Síce v lete je toho ovocia viac, ale aj na jar už pomaly v obchodoch nájdeme ozajstné  ovocie a nie iba napodobneniny, ktoré iba vyzerajú ako nejaké ovocie, ale chuť je úplne iná. Napríklad moje obľúbené jablká.

Kvety
Aj vy milujete vôňu krásne rozkvitnutých kvetov ? Pohľad do záhradiek, kde sú v plnej kráse ? Presne pre toto je jar jedno z tých krásnych období. Všetko sa prebúdza k životu a vonku je už pomaly také rušno. Stále som vonku, vdychujem vôňu čerstvo pokosenej trávy a s dobrou knihou (ak je dostatočne teplo!) si do nej veľmi rada sadnem. 

Piknik
Ak sa mám priznať, na takom pravom pikniku som ešte nikdy nebola, ale plánujem si nejaký spraviť tento rok ! S priateľmi si vyjsť niekam do parku, nabrať si dobrého jedla a len tak sa porozprávať. Neznie to super ? A okrem pikniku  je skvelá príležitosť na výlety. Nebudem hovoriť, že v zime, keď je všetko zasnežené nemá nejaká krajina čaro, ale keď je teplejšie a nie sme v dvadsiatich vrstvách hneď sa lepšie pohybuje, fotí a samozrejme aj sedí niekde vonku na terase pri kávičke :)


A ja dúfam, že to nedopadne takto :

5 komentárov :