SOCIAL MEDIA

study tips

4. marca 2015
 Aj keď práve nechodím do školy a mám prázdniny, rozhodla som sa sem hodiť takýto článok. Za tých niekoľko rokov, ktoré už chodím do školy som zistila, že učenie niekedy nejde až tak dobre a niektoré veci si musím do hlavy doslova vtĺkať. Myslím si, že nie som jediná, na ktorú občas prídu tie zlé dni, kedy nič nejde a ťažko sa niečo učí, a tak myslím, že pár rád nezaškodí.
1.Dostatok spánku 
Aby ste mali dostatok energie a niečo z toho pozerania do knihy bolo, musíte sa dobre vyspať. Všeobecná rada, koľko hodín by sme mali spať je tak okolo ôsmych hodín, ale každý to má inak. Ja cez týždeň spím 7 a pol hodiny, ale cez víkend niekedy aj deväť. No menej ako sedem hodín spánku sa snažím obmedzovať, pretože potom som nervózna, podráždená a nie je so mnou reč. Aby som normálne fungovala a dokázala sa aspoň niečo naučiť potrebujem dostatok spánku.

2.Plánujte ! 
Milujem plánovanie. Vezmem si diár, farebné perá, lepiace lístočky a začnem si plánovať. Keď mám toho veľa cez jeden deň, plánujem si aj jednotlivé dni. Ale inak najčastejšie si plánujem týždne. Vstaňte skoro, naplánujte si celý deň - čo a kedy sa budete učiť - a aspoň nebudete skákať z jedného učiva do druhého alebo nebudete chodiť na sociálne siete. Aj na to si vyhraďte čas. Ale vždy iba pár minút skontrolovať správy. Plánovanie je zábavné a uvidíte, ostane vám aj nejaký ten voľný čas.

3.Farby
Ako som spomínala pri plánovaní, používajte farebné perá, zvýrazňovačky alebo lístočky. Dôležité veci si označte, poznámky si pripíšte na papierik a nalepte k učivu. Všetko je hneď prehľadnejšie a ľahšie sa to učí.
 
4.Zdravo jedzte
Toto neplatí len na to, aby ste si vybudovali super telo so svalmi, ale platí to aj na učenie. Na mňa dvojnásobne. Pretože ak by som sa na obed prejedla vyprážaného syru s hranolkami a tatárskou, nebolo by mi práve najlepšie a hneď by sa mi po takom ťažkom jedle chcelo spať. Vyvaliť sa na posteľ a tam skončiť. Ale ak si dáte niečo ľahšie, hneď vám to bude páliť lepšie. A ak strácate energiu, určite ju doplňte niečím čo vám hneď aj pomôže. Napríklad jablko,banán alebo oriešky.

5. Zacvičte si
Treba si od učenia dať aj nejakú pauzu. Mne sa najlepšie odreaguje po hodinách strávených nad knihami, keď si zacvičím. Vypnem, na všetko zabudnem a získam novú energiu na učenie. 
6.Odmeňte sa
Spravili ste skúšku alebo ste napísali dobre test, na ktorý ste sa ťažko a dlho učili ?  Odmeňte sa ! Choďte s kamarátmi do kina, na kávu alebo si niečo dobré uvarte alebo upečte. Hneď sa budete cítiť lepšie :)


 

7 komentárov :

  1. Nice post and I love your blog.
    Would Like to follow each other on GFC ??
    www.indianbeautytouch.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super článek, zrovna si ho čtu místo učení, dobrý ne :) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. THANKS FOR SHARING
    MY NEW POSTS HERE
    http://melodyjacob1.blogspot.com/2015/03/mustard.html
    http://melodyjacob1.blogspot.com/2015/03/different-ways-to-wear-mini-skirt.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Awesome post! Cool photo's :)

    http://ovationspas.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. It's more convenient to work if the space you're working has a peaceful and calming ambiance. It gets you more productive and more innovative cause your mind is at peace. Pretty post, an inspiring one!

    OdpovedaťOdstrániť