SOCIAL MEDIA

chocolate bread with heart

15. februára 2015
Oslavujete Valentína ? Ja osobne som doteraz nejako neregistrovala, že je to nejaký sviatok. Ale tento rok som si povedala, že ho predsa len nejako oslávim. Každý deň sa snažím aby bol výnimočný, a keď už tento je sám o sebe nejaký "sviatok", tak aspoň je nejaký dôvod niečo si upiecť :) Možno by som ani nič nepiekla, ale na internete som našla v Cukrárni Lidla čoko chlebíček so srdcom a bola som pevne rozhodnutá,že ho chcem vyskúšať urobiť, či sa mi podarí.
Zo začiatku, keď som ho začala krájať sa mi najprv namiesto bieleho srdiečka ukázali len biele guľôčky, ale keď som krájala stále ďalej a ďalej, srdiečko sa podarilo ! 

Potrebujete na srdiečka :
(ak nechcete, nemusíte robiť srdiečka a urobíte si obyčajný čokoládový chlebík)
90 g zmäknutého masla
90 g práškového cukru
70 g hladkej múky
1 vajíčko
1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
2 lyžice strúhaného kokosu
1 lyžica mlieka
Na cesto :
175 g zmäknutého masla
175 g práškového cukru
150 g hladkej múky
1 kopcovitá lyžička kypriaceho prášku do pečiva
3 vajíčka
35 g kakaa
1 lyžica mlieka
maslo na vymastenie formy
hladká múka na vysypanie formy

Postup na srdiečka :
Maslo s práškovým cukrom vyšľahajte mixérom do penista. Potom prisypte 1 lyžicu hladkej múky, 1 celé vajíčko a zmes do hladka vymiešame. Zvyšnú múku zmiešajte s kypriacim práškom a postupne po lyžiciach zašľahávajte do zmesi. Na záver vmiešajte do cesta strúhaný kokos. Ak je cesto príliš husté, môžete ho zriediť lyžicou mlieka. Pripravené cesto rozotrite na malý plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri 180 °C. Upečené cesto nechajte vychladnúť a potom z neho povykrajujete srdiečka, ktoré dajte na tanier a vložte do mrazničky na cca hodinu.
Dokončenie : 
Maslo s práškovým cukrom vyšľahajte mixérom do penista. Múku zmiešajte s práškom do pečiva. Lyžicu sypkej zmesi a 1 vajíčko poriadne zašľahajte do maslovej zmesi a nakoniec pridajte obe vajíčka a všetku múku s kypriacim práškom. Poriadne zašľahajte a do cesta preosejte kakao. Ak je cesto príliš husté, zrieďte ho s mliekom. Na dno formy  nalejte asi 1/3 tmavej zmesi, do ktorej opatrne špičkami pozapichujte zmrazené srdiečka. Srdiečka zalejte zvyšným tmavým cestom.Pečte cca 40 min pri 180 °C.

8 komentárov :