SOCIAL MEDIA

healthy lifestyle

6. januára 2015
Je január (nie že by ste to nevedeli) a s ním prichádzajú aj rôzne veci, ako napríklad novoročné predsavzatia. A väčšia polovica z týchto predsavzatí znie : "Schudnem." Preto bývajú preplnené posilňovne prvý mesiac. Škoda, že to potom všetko opadne a každý si ide svojim štýlom ako aj predtým. Myslím si, že keď chce niekto schudnúť alebo sa stravovať zdravšie netreba na to nový rok, začiatok mesiaca alebo týždňa ... Keď niekto chce, tak chce. Nie je žiadne ale a ani žiadna obľúbená veta : "Zajtra začnem." Tento článok som chcela uverejniť už dávnejšie, ale vždy mi tam niečo chýbalo a až teraz som to nejako skompletizovala. Dopredu hovorím, nie som žiadny expert na výživu, je to len môj "sedliacky názor" na to všetko. Hlavne teraz, keď všetci sú workout maniaci.


Samozrejme, že ja nie som výnimkou. Aj mňa to chytilo. Zdravo sa stravovať a cvičiť. Nielen, že ma to baví, ale aj mi to chutí. Milujem ovocie a zeleninu. Deň bez toho by som si nedokázala predstaviť. Ale aj takému človeku ako som ja, ktorý bol najprv nad tým len tak navrchu, že som to nejako neriešila, sa to môže vymknúť spod rúk. Trochu som to prešvihla s tým cvičením, ale dostala som rozum (v pravom čase) a teraz som sa po dlhšej dobe znova pustila do cvičenia, ale samozrejme opatrne a tak, aby som do toho nepadla znova. Mnoho ľudí považuje zdravý životný štýl ako diétu, ktorú musí mať na niekoľko dní a potom sa vrátiť do starého režimu. Ale to sú v omyle. Nie je to len diéta, ale životný štýl. Ja som na sebe postrehla omnoho viac energie a lepšiu náladu. Vždy sa cítim lepšie, keď si dám kuskus s kuracím mäsom a zeleninou akoby som sa napratala vysmážaného syru s hranolkami a k tomu kopec tatarky. Priznám sa, niekedy som sa tak stravovala. Ale stačilo obmedziť takéto jedlo, vyhodiť presladené nápoje a obmedziť trochu príjem sladkého. Nevzdala som sa ho, ale v menšej miere. Stačilo ešte pridať trochu pohybu a bolo to. Najprv to bola len Zumba, (ktorá aj mňa pochytila, ale pomohla !) ale pomaly ma to prestávalo baviť a vrhla som sa s nadšením na beh.

Najprv ma to nebavilo. Párkrát som bola vonku, nemala som dobrú kondičku a hneď na začiatku som to prepískla tým, že som bežala moc rýchlo a potom som nevládala a po pár minútach som to vzdala.. Ale ! Dala som behu ešte jednu šancu a išla som na to pomaly. Vyčistila som si hlavu, oddýchla som si a cítila som sa omnoho lepšie. Neskôr som si kúpila poriadne bežecké topánky a to ma volalo potom stále bežať von. Cez zimu som to nahradila bežiacim pásom, ale nebolo to také. Nebavilo ma to a nevydržala som toľko ako vonku. Síce som vonku cez zimu ešte nebola behať a neviem či to túto zimu stihnem, ale raz to vyskúšam, pretože sú všade na to len samé dobré reakcie.
 Cvičím zatiaľ len doma. Najčastejšie podľa videí, ktoré si nájdem na youtube. Nejaké tie ciele mám, ale na to bude treba ešte veľa snahy, pretože nič sa nestane len tak cez noc. A to býva ďalšia chyba ľudí. Myslia si, že keď si zacvičia raz za mesiac, uvidia zmeny. A tu potom prichádza to sklamanie a následne sa vzdajú. Určite však nepomáha ani to, že si dobre odcvičíte a potom následne zjete všetko čo doma nájdete alebo sa  "posilníte" niečim vyprážaným. Určite mi dáte za pravdu, hlavne tí, ktorí sa zdravo stravujete, že je neskutočne veľa receptov ako si pripraviť jedlo na zdravší spôsob. 
Stačí si nájsť na internete nejaké zdravé raňajky/obedy/večere a vyhľadá vám tam neskutočne veľa receptov, ktoré by boli škoda nevyskúšať. 
Takýto typ článkov je tu na blogu nový. Mám prichystaných ešte viac takýchto článkov. Niečo o zdravých jedlách, behu, joge a podobne. Ak by sa vám takéto články páčili, určite by som ich pridávala aj naďalej :) 
(zdroj obrázkov : Tumblr)




21 komentárov :

  1. Great pictures love! I hope I can also commit to eating healthy. I love chips way too much, lol.

    xx Janelle
    Styles & Prints

    OdpovedaťOdstrániť
  2. I love fruit and vegetables a lot :)))
    Amazing post!

    xoxo
    www.bellezzefelici.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Happy New Year. That looks so yummy. One of my New Year's resolutions is to eat healthy <3

    xx glamdevils.com / miradevils.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pěkné obrázky:)
    difdirections.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Very heealthy food, love it!
    Kisses.

    NEW OUTFIT POST

    www.angelswearheels.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Great post! I so love your images. Happy Wednesday! :)

    xoxo;
    WHATKENNYHEARTS.COM
    Like On Facebook
    Follow On Bloglovin

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Lots of yummy healthy food :)) Really necessary after the excess of the Holiday Season.....

    Rosa
    Styleyourselfinstyle.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. What a colourful treat, Nadush! Love them all! xoxo
    Luxury Haven

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Amazing post! Loving these inspiring pictures! =)

    NEW POST on http://whattostyle.blogspot.com/

    Instagram | Twitter | Bloglovin

    xoxo,
    Jessica

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Mňam fotky, držím ti s tým palce :) aj ja sa snažím, ale dlho som nebola behať, lebo ako ty hovoríš, prehnala som to s cvičením a preťažila som si kolená :) ale beh je super, a tiež odkedy som si kúpila bežeckú podprdu a topánky, ide to ľahšie :) super článok !

    OdpovedaťOdstrániť
  11. It's great inspiration for me!!


    http://anna-alina.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Great and inspiring post, sweetie. Beautiful pictures. Good luck with your goals.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdpovedaťOdstrániť
  13. The food looks delicious

    New post in
    Www.miharujulie.com

    OdpovedaťOdstrániť