SOCIAL MEDIA

beh a joga

23. januára 2015
Beh a joga idú k sebe. Na internete som našla mnoho bežcov, ktorí hovorili, že odkedy cvičia jogu, lepšie sa im behá, nič ich nebolí.. Aj keď som už dlho nebola behať, povedala som si, že jogu vyskúšam. Už dávnejšie som ju vyskúšala, ale po chvíli ma to nebavilo, pretože to bolo na mňa moc pomalé a ja mám radšej niečo rýchlejšie. A nemala som ani moc času (ale to sú len výhovorky, ja viem). Ale boli zimné prázdniny, ja som mala mnoho času, počasie veľakrát nebolo také, aby som tam vonku nezamrzla, a tak som ju raz skúsila. A odvtedy ju cvičím často, hlavne večer pred spaním. Niektorí sa možno pýtate, načo je to dobré. Ani ja som to najprv nevedela a cvičila som ju len preto, lebo ma to bavilo. Ale potom som si na internete našla jej výhody a odpoveď na otázku : Prečo cvičiť jogu aspoň niekoľkokrát do týždňa ? 


 1.Ohybnosť/Flexibilita
Určite ste si všimli, že aj keď cvičíte (beháte alebo posilňujete určité časti tela) nie ste takí ohybní. Niektoré pohyby vám môžu robiť problémy a popritom ste fit. Keď začnete cvičiť jogu, prebudíte aj tie svaly, ktoré pri iných cvikoch nevyužívate a budete omnoho ohybnejší ako ste boli predtým.

2. Sila
Cvičenie jogy môže byť veľkým prínosom pri budovaní vašej sily a posilňovanie vašich svalov, aby boli menej náchylné na zranenia pri inom cvičení. Zvyšuje vytrvalosť a môžete si tým osvojiť trochu iný silový tréning. Svaly týmto cvičením zvyšujú svoju energiu a výdrž. 

3.Srdcové výhody
Znižuje krvný tlak a srdcovú infekciu, ktorá výrazne znižuje riziko vysokého krvného tlaku, srdcového infarktu a mozgovej mŕtvice. Posilňuje imunitný systém a doplní antioxidanty. To taktiež znižuje hladinu triglyceridov v krvi, ktoré chránia pred mnohými škodlivými chorobami.

4.Psychologické výhody
 Psychiku pri joge rovnako podporujeme ako aj fyzické zručnosti. Budeme sa cítiť šťastní. Nálada sa výrazne zlepší a zažijete skutočne pozitívny pohľad na život.

5.Kreativita a intuície
Joga znižuje úzkosť a depresie, pomáha zabiť pocit pochybností zo samého seba. Zvyšuje telesnú zdatnosť a podvedomie. Ako výsledok, seba prijatie a kreativita sa stanú dosiahnuteľnými hranicami, ktoré pomáhajú v chŕlení kreatívnych nápadov. Sociálne zručnosti, komunikácia, pohoda a pozornosť sa v dôsledku týchto vecí zlepšujú míľovými krokmi, zatiaľ čo hladina nepriateľstva čelí celkovému odmietnutiu. Napätie v mysli a tele sa utíši. joga rozptyľuje mnohé formy stresu a napätia, čím sa zvyšuje naša schopnosť pozornosti, vnímania a intuície.

4 komentáre :

  1. k tymto dvom cinnostiam sa dokopavam uz strasne dlho a stale nic :/ asi este neprisiel ten spravny cas :D

    perlaoreneta

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ne že bych běhala, ale cvičím a spíš tvaruju, což mě taky určitým způsobem uklidnuje:) je to super článek!
    difdirections.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nice post. Yoga is so very healthy :)
    Thanks for visiting my blog. I would love to follow each other. I am following you on GFC. Its your turn now :)

    http://everythingthatclicks.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skvělý článek :) Musím říct, že se v něm skrývá hodně pravdy. Když jsem v létě a na jaře hodně intenzivně behala, často mě pak bolela záda a ramena, takže jóga či strečing bylo ideálním řešením a moc mi to pomohlo :)

    OdpovedaťOdstrániť